For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

| Debatt

Svar til Torleif Elgvin: Når teksten snakker for seg selv

DANIELS BOK: Når Elgvin antyder at jeg «påfører jødiske tekster en antijødisk agenda», så går det langt ut over det jeg har skrevet, mener Leif Gunnar Opheim.
Publisert Sist oppdatert

Torleif Elgvin skriver i sitt sluttinnlegg (11. juli) at jeg hevder Daniels profetier gir «forståelsesnøkler til pavedømmet på 1500-tallet». Dette er en påstand jeg ikke kjenner meg igjen i, og som ikke stemmer med det jeg faktisk skrev.

Mitt poeng i innlegget 7. juli var ikke å knytte Daniels bok til reformasjonens tid alene, men å vise hvordan hele reformasjonen – fra Luther og fremover – bygde på den profetiske linjen som begynner i Daniel 2: Babylon, Persia, Grekenland og Rom. Deretter oppstår et «lite horn» (Dan 7) som forfølger de hellige og endrer Guds tider og lov. 

Reformatorene forsto dette som en henvisning til pavedømmets historiske fremvekst etter Romerriket, ikke som en anakronistisk tolkning på 1500-tallet, men som en fortsettelse av det kartet Gud selv har tegnet i profetien. Altså pavedømmet som en del av Romerriket politisk og religiøst, som knuses av Jesus ved sitt andre komme.

Powered by Labrador CMS