For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ SOMMERKAMPANJE 1 krone, ut august Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Debatt

SKADD GUDSHUS: En ødelagt ortodoks kirke i Lukashivka i Nord-Ukraina, fredag 22. april. Innbyggere sier at russiske soldater brukte kirken til å lagre ammunisjon, og ukrainske styrker beskjøt bygningen for å få russerne til å dra.

Hvor mye død er vår frihet verdt?

Publisert Sist oppdatert

Jeg synes det skrives lettvint om krig i dag. Man ser ikke at denne ur-synden – da Kain slo sin bror Abel i hjel – har vokst og vokst, til den nå bryter fram som en fullstendig uhelbredelig kreftsvulst. Kanskje fordi vi i vår «snillhet» fornekter enhver form for aggresjon, mister man kontakten med den, og den blir utydelig og uhåndterbar?

Fortrengt aggresjon infiltrerer og formørker samfunnet. Det vender raseriet innover – mot fosteret. Forunderlig nok skjer det gjerne i frihetens navn. Barnet kan nemlig sette kjepper i hjulene for økonomi, karriere og annen selvutfoldelse. Derfor er det lov å drepe. Men hvor mye død er vår frihet verd?

Vesten forvandles gradvis til et kjerneløst fruktlegeme der det råtnende, bløte innholdet omsluttes av et beinhardt skall. Vi har fått et sentimentalt forhold til kjærlighet, og ser ikke lenger den voldsbetonte forsvarsringen som tidligere omsluttet familie, slekt, stamme – for den er nå så kraftig utvidet. Derfor tror vi at vi mer eller mindre har beseiret volden.

Powered by Labrador CMS