Vebjørn Selbekk, sjefredaktør i Dagen.

Dagen i ny drakt

Selv en 95-åring må tenke på utseendet.

Dagen er en avis som er på full fart mot å runde 100 år. I år fyller vi 95 og det markerer vi blant annet med å gjennomføre en ansiktsløftning av layouten både på nett og papir. Fra og med i dag kommer Dagen i ny drakt på begge disse plattformene.

På forsiden av papiravisen er den mest iøynefallende endringen at den opprinnelige D-en fra 1919 har fått en enda mer fremtredende plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Dagen er vi veldig stolt av den arven vi bærer på som Norges eldste kristne dagsavis. Og en av måtene vi viser det på er ved å gi den originale, håndtegnede D-en hedersplassen på vår førsteside.

Samme D pryder den nye seksjonsinndelingen av avisen. På hverdagene har vi delt Dagen inn i fire ulike seksjoner.

Rett etter ledersidene kommer seksjon D1 Nyhet.

Her har vi gjort et nyskapende og spennende grep ved å fjerne oppdelingen i innenriks og utenriks. Norsk presse har rykte som en av Europas mest navlebeskuende. Mange aviser behandler utenriksstoffet på en stemoderlig måte og gjemmer det bort bak alt innenriksstoffet.

Her tenker Dagen annerledes. En nyhet er en nyhet uavhengig av om den skjer i Norge eller i utlandet og uavhengig av om det er en sak relatert til kristenliv, politikk eller samfunn. Målet er at den nye, geografiuavhengige nyhetsseksjonen skal hjelpe oss å redigere avisen bedre i takt med denne tankegangen.

De såkalte midtseksjonene som vi har hatt på ukedagene (familie, menighet, misjon og kultur) fortsetter som før. Men de samles nå under den nye seksjonsoverskriften D2 Inspirasjon.

Debattsidene heter fra og med i dag D3 Meninger. Nettet blir en stadig viktigere debattarena, også for Dagens lesere. Derfor har vi lagt vekt på interaksjon mellom debattsidene på papir, vår nettdebatt og den meningsutvekslingen som foregår i sosiale medier. Og i høst lanseres også Dagens eget debattforum på nett, dagensdebatt.no. Det er bare å glede seg.

De tidligere Idag-sidene har blitt til D4 og heter nå Mennesker. Men opplegget er det samme. Dette er lesernes egne sider der innsendte bilder av jubilanter, nygifte og nyfødte er en hovedsak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En av Dagens største suksesser de siste årene har vært våre helgeutgaver Fredagen og Velsignet Helg. Denne oppturen skal fortsette. Innholdsmessig gjør vi ingen større endring i helgeseksjonene verken på fredag eller lørdag. Vekten på oppbyggelig stoff og grundige, gjennomarbeidede hovedsaker vil bli videreført.

Men det har vært en utfordring for oss at det grafiske uttrykket har gitt et for sprikende inntrykk. Alle ukens seks avisutgaver hører med i samme Dagen-familie. Et viktig prinsipp i den nye layouten er å gi alle avisene det samme grunnleggende Dagen-uttrykket.

Man skal vite at det er Dagen man leser, uansett hvilken ukedag det er. Det sørger nå Dagens karakteristiske D for. Hver dag. Slik den har gjort siden 1919.

---------

Følg Dagen på Facebook og besøk også vår nasjonale oppslagstavle for alt som skjer, møter, stevner, konserter og arrangementer i kristen-Norge: Stevneguiden.no . Trykker du «liker» på Stevneguidens Facebook-side , får du informasjon om hva som skjer, når vi legger det ut. Og her er en kjapp instruksjon på hvordan - og hvorfor du bør bruke Stevneguiden.no .

Og forresten, du finner også Dagen på Twitter .

Vi vil gjerne høre hva du synes om vårt nye utseende. Du kan gjerne bruke kommentarfeltet nederst på denne siden!

Debatt på Dagen.no

Dagen inviterer til saklig debatt, gjerne med høy temperatur.

Vi tillater ikke bannskap, personangrep og hets i spaltene våre.

Du må være registrert og innlogget på Facebook for å kunne kommentere artikler på Dagen.no - og alle må fremstå med fullt navn.

Kommentarfeltet finner du nederst på alle sider på Dagen.no

Falske profiler vil bli utestengt.

Du kan velge om kommentaren din kun skal ligge synlig inne på den aktuelle artikkelen - eller om du ønsker at flere skal se den. Da krysser du av for for at den skal publiseres på Facebook.

Kommentarer som rapporteres som misbruk eller spam (av andre debattanter) skjules automatisk for den som rapporterer. Deretter blir innlegget vurdert av Facebooks moderatorer.

Dersom du bryter Dagens enkle debattregler, har vi to sanksjonsmuligheter: Vi kan slette kommentaren din - eller vi kan utestenge deg helt fra all debatt hos oss ved gjentatte overtramp.

Dersom kommentaren slettes, vil den kun være synlig for din lukkede krets med registrerte venner på Facebook. Innlegget kan ikke lenger leses av andre som er inne på Dagen.no.

Om vi utestenger deg, vil du ikke lenger kunne skrive artikkelkommentarer som er synlige for offentligheten på våre nettsider.

Vi begrunner ikke ytterligere hvorfor vi fjerner kommentarer eller utestenger profiler. Det gjør heller ikke Facebooks moderatorer.

Dagen har ikke redaktøransvar for kommentarer som er slettet - og fjernet fra offentligheten. Men du må være oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet, enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner.

Kjør debatt!

Svend Ole Kvilesjø , nettleder i Dagen