Hvor viktig er Skaperen i vår tro på Gud?, spør Sverre H. Skilbreid. Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Svimlende dimensjoner

Hvor viktig er Skaperen i vår tro på Gud? I Jobs bok lider Job forferdelig. Vennene hans vil forklare. Men Job holder fast på at det ikke er rettferdig. Til slutt taler Gud. Vennene til Job får høre at de ikke har snakket rett, men Job har.

Likevel blir også Job korrigert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I kapittel 38 begynner Gud å svare på en måte som vi ikke forventer. Vi skulle tro at når det handler om stor lidelse, så har Gud annet å si. Men gjennom hele kapitlet snakker Gud bare om at han, ikke Job, har skapt verden. Dimensjonene som males opp er svimlende, og ikke uten humor.

«Hvor ble jordens pilarer slått ned, og hvem la hjørnesteinen mens alle morgenstjerner jublet og alle gudesønner ropte av fryd?» «Har du nådd fram til havets kilder? Har du gått rundt på urdypets bunn?» «Forstår du viddene på jorden? Si fra hvis du kjenner alt dette.» «Kan du knytte Sjustjernens bånd eller løse Orions lenker?»

Heldigvis har Gud mye mer å si når vi lider. Ikke minst om Jesu død og oppstandelse for oss. Han sier også mer i de tre neste kapitlene. Men er det ikke interessant at selv i et så alvorlig tema, så presenterer Gud seg først som Skaperen?

For andre år på rad har jeg innledet faget «skapelsen» på bibelskolen med hele Job 38. Før vi begynte på detaljene om Gud som skaper, oppholdt vi oss i det enorme rommet som dette kapitlet er. Les det gjerne langsomt og høyt. Hva gjør det med deg?