SKATTER: Gud er med hele veien, også når det virkelig er vondt. Våger vi å tro det, er det lettere å ta imot skattene på mørke og skjulte steder, skriver Sverre H. Skilbreid.

Du kan finne skatter skjult i mørket

«Jeg gir deg skatter som er skjult i mørket, og rikdommer gjemt på hemmelige steder, for at du skal kjenne at jeg er Herren, som kaller deg ved navn, Israels Gud.» Jesaja 45,3

Det er egentlig Kyros disse ordene er til. Kongen som ikke kjente Gud, men som Gud likevel brukte til å fri folket sitt ut fra Babylon. Men så sier bibelordet også noe om Guds vei med oss som tror.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når vi tenker på mørke, så tenker vi ofte på vonde eller vanskelige tider i livet. «Det er nok en mening med det», kan noen si. Men vi skal være varsomme med å kalle vondt for godt og godt for vondt.

Jesus døde fordi mye faktisk er vondt. Derfor vil mange heller si: «Det er vondt. Men Gud kan så absolutt skape en mening i det. For han kan vende det til det gode.» (Rom 8,28)

Midt i mørket kan du oppleve at han dekker bord for deg (Salme 23). Vi må dypere enn vi pleier i mørke tider. Men akkurat her kan Gud gi oss skatter. Se etter dem, heller enn bare å forvente skatter når ting blir bra.

Vi skal ikke dyrke mørket eller det vonde, men vi skal vite at han er med der også. Du kjenner ham igjen i at han alltid peker mot håp og tro. Salme 139 sier: «Men mørket er ikke mørkt for deg, natten er lys som dagen, mørket er som lyset.»

Gud er med hele veien, også når det virkelig er vondt. Våger vi å tro det, er det lettere å ta imot skattene på mørke og skjulte steder.

Les også
Politiet truer gatepredikanter med arrestasjon