NØDUTGANG: Når livet røyner på, når nye utfordringer kommer. Sørg for frie nødutganger, skriver Sverre H. Skilbreid. Foto: Roland Schgaguler / NTB

Sørg for frie nødutganger!

Nesten hvert år kommer det igjen i avisene. Hybelbygg særlig, har blokkerte nødutganger. Huseiere eller beboere har ting stående, slik at det ikke er frie rømningsveier.

Det har blitt et fast uttrykk for meg i samtaler om livet med Gud. Vi trenger frie nødutganger. Ikke bare når det brenner, men hele tiden. Vi trenger fri adgang, og fri sikt til evangeliet. Til det Jesus gjorde på korset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når livet røyner på, når nye utfordringer kommer. Sørg for frie nødutganger! Det første du trenger, før du forstår at du trenger det, er fri adgang til det Jesus gjorde ferdig.

Du har noen merkelige nødutganger på kroppen. Eller skal vi si innganger? Ørene. Bibelen sier at gjennom der kommer troen (Rom 10, Gal 3). Altså mens du allerede ikke kan tro. Hør om Jesus. Et par nødutganger til, øynene. Både Jesus og Paulus er tydelige på at de må ha lys. For hele kroppen, sier Jesus (Matt 6). Og for hjertet, sier Paulus (Ef 1). Altså øyene dine må få se Jesus.

Det er mangt og mye, høyt og dypt og bra, å si til en som kjemper med livet. Men alt kan likevel bli røykfullt og innestengt. Om vi ikke har nødutgangene frie. De er ikke en flukt bort fra livet, men en vei inn i det.