LIDE OG DØ FOR OSS: Jesus var full av angst og uro skjærtorsdag natt, skriver Sverre H. Skilbreid. Foto: Adobe Stock

Din godhet holder meg oppe, Herre

«Om jeg må si: ‹Foten min er ustø›, så holder din godhet meg oppe, Herre. Når mitt indre er fullt av urolige tanker, har min sjel glede av din trøst.» Salmene 94:18–19

Begynn med erkjennelsen. Det finnes en Gud som tåler erkjennelsen. Og som vet. Har du det slik, så la det være sant. «Ja, foten min føles ustø.» «Ja, det er fullt av urolige tanker i meg.»

Jesus var full av angst og uro skjærtorsdag natt. Han visste han skulle lide og dø for oss. Han vant den kampen, og sto opp igjen. Gi Ham ære. Tillater du ditt hjerte å se og uttrykke hvordan du har det, da gir du Jesus rett i at han døde for deg.

Det er de ydmyke som blir stående i Guds rike. Ikke de som lager et ydmykt ytre. Men de som sier fra hjertet sitt. «Ja, det er sant, jeg er ustø, jeg er urolig. Men det er din godhet Gud som holder meg oppe. Og din trøst Gud, den vil jeg glede meg i, der vil jeg være.»

Når Gud får ære slik, får du styrke. Det gjelder enten du føler deg svak eller sterk. Du gir Gud rett i hvordan det er, og Jesu ære for at han døde for deg. Det er der Gud har sagt at han vil bo. (Jesaja 57:15) Vi har så lett for å fornekte dette. Å være kristen er å leve av Ham som ble brutt for oss.