SPESIALRÅDGIVER: Paula White er spesialrådgiver for president Donald Trump i åndelige spørsmål. Onsdag kveld holdt hun bønnemøte for å bekjempe de demoniske kreftene som angivelig vil frarøve Trump seieren i de statene der stemmer fortsatt telles.

Sterkt skadelig for USAs kristenhet

Amerikanske kristenledere har bundet seg til masten på et skip som er i ferd med å synke.

Bølgene går svære i USA mens stemmene fortsatt telles i det foreløpig uavklarte presidentvalget. Det gjør de også i høyeste grad i amerikansk kristenhet der det nå bes intenst til Gud om at Trump skal vinne.

Paula White, TV-evangelist og ansatt spesialrådgiver for Trump, holder bønnemøte for å bekjempe det hun mener er en åndelig sammensvergelse for å berøve den sittende presidenten valgseieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I klipp fra seansen onsdag kveld, som nå distribueres via sosiale medier, kan vi se White bekjempe demoner og mobilisere engler.

Se klippet her:

Hun henvender seg til den åndelige verden for å forhindre det påståtte valgfusket som angivelig skjer i de statene der opptellingen fortsatt pågår.

Bønnens mål er at den som Gud «har erklært skal være i Det Hvite Hus», skal få fortsette i sitt embete. Og Herrens utvalgte, det er Donald Trump, må vite.

Men det er ikke bare de karismatiske delene av amerikansk kristenhet som mobiliserer i en siste sluttspurt for Trump etter at valglokalene er stengt.

En såpass stødig kar som Franklin Graham formidler også påstander om valgfusk og mulig svindel. Han oppfordrer dessuten sine tilhengere til å «be om at Guds fiender skal bli brakt til taushet og at deres planer skal mislykkes».

En av disse meldingene fra Graham har for øvrig blitt merket som tvilsom av Facebook på grunn av de udokumenterte påstandene om valgjuks.

Som kjent begynte Donald Trump å snakke om fusk og svindel lenge før valgdagen. Det narrativet passer perfekt inn i det bildet han hele tiden har prøvd å skape av seg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er best, størst, rikest, mektigst og mest populær. I egne øyne er han egentlig ganske uovervinnelig, og hvis noen likevel skulle beseire ham, må det ha skjedd ved metoder som ikke tåler dagens lys.

Bare slik blir et valgnederlag mulig å forstå i Donald Trumps selvopptatte verden.

Det er rett og slett nedslående at amerikansk kristenhet ikke klarer å tolke disse påstandene om valgjuks for det de virkelig er: Bare enda et utslag av presidentens narsissistiske selvforståelse.

I stedet omtolker de situasjonen og gjør den til et oppgjør mellom Gud og Satan, engler og demoner, himmel og helvete.

Like ille er det at innflytelsesrike kristenledere ikke ser hvor stor skade slike udokumenterte påstander om valgjuks gjør med tilliten til det amerikanske demokratiet.

Er det noe en delt og polarisert nasjon nå virkelig ikke trenger, så er det ytterligere mistillit til den demokratiske prosessen og statsinstitusjonene. I et land der mange fortsatt hører på religiøse autoriteter, har disse et særlig ansvar for å helle olje på vannet.

I stedet har de altså valgt å tømme bensin på bålet. De som kunne bidratt til å samle nasjonen, hjelper i stedet til med å splitte den.

Og slik er de også med på å skade seg selv, svekke sin innflytelse og skremme folk bort fra kirkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det vi er vitne til i amerikansk kristenhet nå er et skrekkeksempel på hvordan en usunn kobling mellom religion og politikk skader både religionen og politikken.

Les også
Evangelist ber om at «Guds fiender» må bli stoppetKristne Trump-støttespillere
Les også
Trenger kristen forsoning etter opprivende valg