FANGET: Zakaria Zubeidi, den tidligere lederen av al-Aqsa-martyrenes brigader på Vestbredden, rømte mandag fra et høysikkerhetsfengsel, men ble lørdag pågrepet. Her fra et valgkamparrangement til støtte for Mahmoud Abbas i 2004. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB

Ytterligere to rømte fanger er pågrepet i Israel

Israels politi har pågrep grytidlig lørdag morgen ytterligere to palestinere som rømte fra et israelsk høysikkerhetsfengsel denne uka. To er fortsatt på rømmen.

De to ble pågrepet nord i Israel i grålysningen lørdag.

Den ene av de to pågrepne er Zakaria Zubeidi, den tidligere lederen av al-Aqsa-martyrenes brigader som spilte en sentral rolle i den andre intifadaen på begynnelsen av 2000-tallet.

Den andre er Mohammed Aradeh, som soner tre livstidsdommer pluss 20 år for sine aktiviteter som en del av den militære grenen av Islamsk hellig krig. Hans bror, som antas å være den som planla flukten fra fengselet i Gilboa, ble tatt til fange flere timer før i Nasaret, skriver avisen Haaretz.

Les også
Palestinsk flukt fra israelsk høysikkerhetsfengsel

Israel satte i gang en klappjakt på de seks fangene etter at de mandag greide å rømme fra høysikkerhetsfengselet Gilboa gjennom en tunnel de gravde under en vask i en celle.

I alt fire av de seks rømlingene er nå pågrepet. Fredag kveld ble to andre tatt i Nasaret i Nord-Israel, ifølge politiet.

Fengselet Gilboa åpnet i 2004 under den andre palestinske intifadaen.