Jan Ernst Gabrielsen trekker seg fra vervet som fylkesleder i Partiet De Kristne i Vest-Agder. Arkivfoto: Øystein Lid

Trekker seg fra De Kristne-verv etter støtte til 22. juli-bok

Jan Ernst Gabrielsen gir seg som fylkesleder i Vest-Agder for Partiet De Kristne.

Jan Ernst Gabrielsen trekker seg fra vervet som fylkesleder på grunn av de «siste dagers medieoppslag, og for å avklare forholdet mellom partiets program og personlige synspunkter».

Det skriver Fædrelandsvennen.

Gabrielsen har fått mye medieoppmerksomhet for å ha støttet budskapet i boken « 22. juli-profetien» av Jeremy Hoff. Hoff mener at Utøya-massakren var Guds direkte dom over Norge.

Partilederen tok kontakt

Tirsdag kveld ble Gabrielsen oppringt av partileder Erik Selle om saken og de skal ha kommet til en «gjensidig avgjørelse». Gabrielsen sier han trekker seg frivillig.

– Vi samtalte om hva som er best for partiet. Konklusjonen er at jeg trekker meg fra posisjonen som fylkesleder, sier Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Den tidligere fylkeslederen har imidlertid ikke tenkt å gå tilbake på støtten til Hoffs bok, men vil fortsette å anbefale den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg står definitivt for det jeg sa. Det gjør jeg, sier han til avisen.

Erik Selle har ikke besvart Dagens henvendelser.

Flere støtter boka

Jeremy Hoffs bok får støtte fra flere kristne ledere som Jan Hanvold i TV Visjon Norge, tidligere stortingsrepresentant for KrF, Anita Apelthun Sæle, og pastor Terje Liverød.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Feilaktig fremstilling
Les også
22. juli-ekstremismen
Les også
22. juli og Guds domfellelser