Vanlig liv: I dag lever Bjørn Godeseth som folk flest. Han er takknemlig for at fortid er fortid. Foto: Alexander Solheim

Sammenligner seg med norske Afghanistan-soldater

Bjørn Godeseth mener at hans krigføring i Israel kan sammenlignes med om han hadde dratt til Afghanistan og kjempet for det norske forsvaret.

På lørdag skrev Dagen om norske Bjørn Godeseth som var fallskjermjeger i det israelske forsvaret fra 2006 til 2009.

Les historien til Bjørn Godeseth som kriget for IDF

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stavangermannen mener at det er klare skillelinjer mellom det å kjempe for en nasjon, og det å kjempe for en organisasjon eller en gruppe.

– Jeg er helt uenig i at det å kjempe for en nasjon er det samme som å kjempe for en organisasjon eller gruppe. Israel er en organisert nasjon med et organisert forsvar, og kan ikke sammenlignes med en liberaliseringsorganisasjon som plutselig dukker opp et sted og kjemper for noe mens de undertrykker noe annet. Min krigføring i Israel kan sammenlignes med om jeg hadde dratt til Afghanistan og kjempet for det norske forsvaret. Det er noe helt annet enn å kjempe for terrororganisasjoner, sier Godeseth.

Forskjell på krig og terror

Videre tror han at personer som drar ned for å kjempe for forskjellige grupper og organisasjoner, ofte kan ha en annen motivasjon enn personer som kjemper for nasjoner.

– En soldat kjemper for alles frihet, og beskytter folk som ikke kan beskytte seg selv, uansett hvilket land de representerer. En soldat velger seg ikke ut en motstander eller en kamp, slik man ser at enkelte organisasjoner gjør. Det er forskjell på human krigføring og terror.

Slik reagerer Palestinakomiteen

Les også
Norske Bjørn var skarpskytter for Israel på Gaza-stripenBjørn Godeseth
Les også
Sammenligner Israels-krigere med islamske terrorister