Opp mot 200 mennesker slår en «solidaritetsring» rundt Central Jamaat Ahle Sunnat i Motzfeldts gate på Grønland i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Samlet seg i ring rundt moské i Oslo

For å vise solidaritet og respekt for den muslimske minoriteten i Norge samlet omtrent 200 personer seg i ring rundt en av Oslos moskeer lørdag ettermiddag.

Som en fortsettelse etter at muslimske ungdommer samlet seg og slo ring rundt synagogen i Oslo forrige uke, tok frivillige opp tråden og laget en tilsvarende rundt Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland lørdag ettermiddag.

Målet med lørdagens solidaritetsring var å vise avsky mot økende muslimhat og fremmedfrykt i samfunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Markeringen utenfor synagogen inspirerte oss og mange andre. Nå håper vi at denne solidaritetsringen også vil inspirere til andre markeringer globalt. Jeg håper at folk ser og kan oppleve at man ikke trenger å være fiender, sier Kristian Flem, som er en av initiativtakerne, til NRK.

Ghulam Sarwar, styreleder i moskeen, ga uttrykk for at han setter stor pris på alle som kom for å vise sin solidaritet.

– Vi har blitt tråkket på av mange. Denne markeringen er jeg stolt av. Vi støtter og er med på dette, sier Sarwar til NRK.

* Sterke meninger: Se hvilke saker som engasjerer - delta i debatten!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Fredsring i Trondheim
Les også
Muslimane framfor synagogen
Les også
Rabbiner vil vaksinere ungdom mot antisemittisme
Les også
Fredsring rundt Oslo-moské
Les også
«Vi vil ta støyten sammen med dere»Fredens ring