KONVERTERING: Ledelsen ved Livets Ord i Uppsala har fått en ny konverteringssak i fanget. Her fra Europakonferansen i fjor.

Rektor på Livets Ord blir katolikk

Rektoren på Livets Ords videregående skole, Mats Hansén, har konvertert til Den katolske kirke. – En problematisk situasjon, sier styret for Livets Ord.

Ledelsen ved Livets Ord i Uppsala har nå fått en ny konverteringssak i fanget etter atpastor Ulf Ekmans beslutning om å bli katolikk skapte store bølger i vår. Denne gangen er det rektoren ved menighetens videregående skole som har gått inn i Den katolske kirke, skrivervarldenidag.se.

MenighetenLivets Ord driver en omfattende friskolevirksomhet på lokalt plan med tilbud helt fra barnehagenivå til videregående skole.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rektor ved Livets Ords kristna gymnasium, som den videregående skolen heter, blir i stillingen sin selv om han ikke lenger er medlem i menigheten. Han understreker at konverteringen hans til katolisismen ikke får noen innvirkning på hans lederskap for skolen.

– Jeg er en pedagogisk leder, ikke en teologisk, sier Mats Hansén til den svenske avisenVärlden idag.

– Jeg har ikke holdt morgensamligner og slikt og kommer heller ikke i fortsettelsen til å gjøre det. Den åndelige inputen ved den videregående skolen er det menigheten som står for.

Les også:Ulf Ekmans sønn blir også katolikk

Bak Mats Hanséns beslutning om å konvertere ligger en personlig prosess som har pågått over flere år.

– Det har vært en lang indre reise som jeg har pågått over mange år. Min opptagelse i Den katolske kirken er kulminasjonen av den reisen, sier han.

Mats Hanséns beslutning har ingenting å gjøre med ekteparet Ekmans konvertering, understreker rektoren.

– Min reise har ikke noe med Ulfs og Birgittas reise å gjøre. Jeg ble like forundret som alle andre da de ble tatt opp i Den katolske kirke, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

At Mats Hansén fortsetter som rektor på den videregående skolen er ikke uproblematisk for ledelsen i Livets Ord. I en skriftlig uttalelse som styret i Livets Ord har gitt til Världen Idag heter det at man ser det som «høyst ønskelig» at alle personer i sjefsstillinger er aktive i Livets Ords menighetsarbeid. Men de understreker at avgjørelsen er rektorens egen og at styret ikke kan gjøre noe med den.

– Styret ser situasjonen som problematisk, men vi må respektere og forholde oss til hans beslutning, også ut fra et arbeidsrettslig perspektiv. Mats Hansén har overfor oss lagt vekt på at han fortsatt står helhjertet bak den videregående skolens visjon og profil, sier Magnus Westergård som er skolesjef for alle Livets Ords skoler.