NYE UTFORDRINGER: – Etter 11 gode år i Stefanusalliansen var tiden moden for nye utfordringer, sier Lisa Winther. Foto: Pål Brenne

Lisa Winther (40) går til Digni

#arbeidsdagen: Hun skal blant annet jobbe med digitalisering i paraplyorganisasjonen for bistandsorganisasjoner.

Winther kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Stefanusalliansen, hvor hun har jobbet med menneskerettigheter med fokus på tros- og livssynsfrihet. De siste fire årene har hun vært sentral i utviklingen av det nordiske nettverket for trosfrihet NORFORB.

– Nye utfordringer

– Etter 11 gode år i Stefanusalliansen var tiden moden for nye utfordringer. I min nye stilling får jeg mulighet til å bruke mitt engasjement for menneskerettigheter og internasjonale spørsmål i en videre sammenheng, sier Winther til Dagen.

Hun går inn i et vikariat som fagrådgiver for Elie Storesletten, som skal ha permisjon i deler av sin stilling. Den andre delen av stillingen består av arbeid med kapasitetsutvikling og kompetanseutvikling gjennom digitale plattformer.

Digni er en paraplyorganisasjon for bistandsarbeid bestående av 20 misjonsorganisasjoner og kirkesamfunn.

Læring på digitale plattformer

– Winther kommer inn med erfaring og kompetanse som Digni trenger i den fasen vi er nå. Hun har jobbet mye med kapasitetsbygging og utvikling av interaktive læringsmateriale, og dette er et område Digni ønsker å utvikle, sier Hjalmar Bø, generalsekretær i Digni til Dagen.

Pandemien har gjort utvikling av digitalt læringsmateriale enda mer aktuelt for organisasjonen.

– Selv om vi har jobbet med dette over tid har covid-19 vist oss mulighetene som ligger i å utnytte de digitale plattformene, sier generalsekretæren.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.