KONTROLL: KRFs kvinner vil at alle jenter skal kontrolleres i underlivet for å unngå kjønnslemelstelse av minoritetskvinner.

KrFs kvinner går inn for obligatorisk underlivssjekk

Kristelig Folkepartis kvinnenettverk går inn for gjeninnføring av obligatorisk underlivssjekk av jenter. Målet er å hindre kjønnslemlestelse.

– Å sørge for at minoritetskvinner ikke blir utsatt for kjønnslemlestelse, er en viktig kvinnesak i vår tid. KrF Kvinner vil derfor gjeninnføre obligatoriske helseundersøkelser der alle jenter undersøkes, slik det er i dag for alle gutter, sier kvinnenettverkets leder Mariam Rapp.

Hun understreker at det kun er snakk om en klinisk observasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prioritert

– En slik undersøkelse av jenter på helsestasjonen er et helt nødvendig virkemiddel i kampen mot kjønnslemlestelse. Det vil virke forebyggende og vil gi bedre mulighet til å hjelpe de jentene som er utsatt for kjønnslemlestelse. Det vil også avdekke andre overgrep, sier Rapp.

I regjeringsplattformen fra Sundvollen er kampen mot kjønnslemlestelse omtalt som en prioritert oppgave. Fremskrittspartiet har tatt til orde for obligatorisk helseundersøkelse av barn i risikosonen. Partiet mener det derfor er svært gledelig at KrFs kvinnenettverk har gått inn for å likestille helseundersøkelser for gutter og jenter.

– Obligatorisk helseundersøkelse for begge kjønn vil både forebygge og hjelpe jenter som er i en utsatt situasjon. Jeg oppfordrer KrF-leder Knut Arild Hareide til å lytte til sine egne kvinner, sier Frps Kari Kjønaas Kjos til NTB.

Hun leder Stortingets helse- og omsorgskomité. (©NTB)

Les også
Hel skoleklasse kjønnslemlestet i SverigeKjønnslemlestelse
Les også
Mødrene kommer uten, døtrene kommer medHijab
Les også
- Min datter skal aldri omskjæres
Les også
Norge vil styrke innsats mot kjønnslemlestelse