EGET FORLAG: – Jeg er bare en vanlig kristen som har lest Bibelen, sier Jeremy Hoff, som står bak boken «22. juli-profetien».

Jeremy Hoff selger «Norges billigste bilnøkler»

– Jeg er ingen. Bare en som responderer på Guds kall og forsøker å være lydig, sier Jeremy Lewis Hoff. Forfatteren av «22. juli-profetien» driver nøkkelservice i Oslo. I dette intervjuet forteller han om sin åndelige veileder - og i hvilken menighet han hører hjemme.

Leter du etter kontaktinformasjon til forfatteren av boken «22. juli profetien» på internett, får du beskjed om atJeremy Hoff er innehaver av et enkeltmannsforetak. Klikker du på bedriften, får du et telefonnummer linket til «Bilnøkler». Fortsetter du å klikke, får du vite at foretaket holder åpent 10-22 seks dager i uken, har én ansatt og tilbyr «Norges billigste bilnøkler».

– Jeg er bare en person som følte sterkt at Gud la et budskap på hjertet mitt. Jeg visste at det ville bli utfordrende, men jeg har vært lydig og det er godt nok for meg, sier Hoff til Dagen. Han snakker på engelsk som er morsmålet hans.

Hoff er født i Norge, men reiste med familien til USA da han var ett år gammel. I sommer er det sju år siden han vendte nesa mot fødelandet.

– Jeg var den siste personen i familien som flyttet tilbake til Norge. Da var tiden rett for meg. Jeg ville forsøke å bo i Norge, sier 34-åringen, som er halvt norsk og er gift med en norsk kvinne.

På TV og nett-TV mandag kveld

Mandag kveld ved 20-tiden møter Jeremy Hoff og Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til debatt hos Jan Hanvold på TV Visjon Norge.

Du kan også se programmet på nett-TV via Dagen.no.

«En profetisk type» som veileder

I USA var han med i ulike menigheter, de fleste frittstående fellesskap uten tilhørighet til et trossamfunn.

– Jeg var en periode i Vineyard-bevegelsen. Jeg flyttet litt rundt og lette etter min vei, som alle andre. Jeg ville finne ut hvor jeg hørte hjemme.

Da han kom til Norge, jobbet Hoff i oljeindustrien i Rogaland. Han fikk da kontakt med det han beskriver som «en profetisk type»,Douglas Lilley. Det førte ham til hovedstaden for å bli opplært av Lilley.

I et innlegg på Dagensdebatt.noskriver Douglas Lilley i kommentarfeltet:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«I am one of Jeremy Hoff's Spiritual fathers. I have lived here in Norway for 23 years. I belong to a Messianic Group in Oslo called Beit Immanuel. If you would like to contact me you are more than welcome. Contact me through Facebook. God bless you!»

Fant norsk pass i kloakken

Jeremy Hoff skriver i boken sin om den nå 59-årige kanadieren Lilley som fant et norsk pass i kloakken i Jerusalem.

Hoff forteller også at Herren talte til Lilley om at Norges synder mot Israel var store, men at han (Gud, journ.anm) ville komme og vaske landet rent.

Lilley bekrefter historien selv, også det ien kommentar på nett:

«If you want to know what really happened I will tell you. I have eyewitnesses who with testify in a court of law to the truth I say. I found the Norwegian passport in an open sewer near to the Garden of Gethsemane.

Perhaps you do not believe God speaks. I clearly heard His voice as I washed the passport in the washroom in the Garden. The Holy Spirit said to me, 'Norway's sins against Israel are great, but now I am going to come and wash her of her sins'. page 90 «22.juli-profetien».

Also you must read it in its context or you misunderstand what happened. I do not expect most people to believe me but I know what happened that day.»

I en video, som ligger pånettsiden til «22. juli-profetien», forteller Lilley den samme historien:

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når Dagen spør Hoff om hvem han regner som sine åndelige veiledere, er Lilley den eneste han trekker frem.

Bærumskirken

I Oslo har også Hoff slitt med å finne seg til rette i det kirkelige landsskapet, og har beveget seg mellom menigheter. De siste to årene har han imidlertid vært i Bærumskirken.

Erik Selle, som også leder Partiet De Kristne, var pastor i menigheten frem til i oktober i fjor. Men han er fortsatt aktiv i Bærumskirken, som nå ledes av hovedpastorJostein Skevik.

Hoff hadde håpet at Selle ville ta et klart standpunkt til fordel for boka, men ble skuffet. I et intervju med Vårt Land sist mandag uttalte Selle at han ikke forholder seg til den som politiker, og ønsket heller ikke at boken ble profilert i De Kristne-sammenhenger.

– Jeg vet ikke om jeg kan fortsette der etter det som har skjedd. Det er skuffende med svaret han har gitt i media, sier Hoff til Dagen.

Ikke super-profetisk

Kort tid etter han flyttet til Oslo for å komme nær sin «åndelige far», opplevde Hoff at domsåpenbaringene kom, som han skriver om i boken sin.

– Den profetiske gaven ble aktivert etter jeg ble kjent med Douglas Lilley. Da begynte profetiske ting å skje. Jeg er ikke en super-profetisk person. Dette har vært både interessant og skremmende, sier Hoff.

Han beskriver seg selv som en vanlig person «som ikke lever et normalt liv akkurat nå».

Forfatteren vil heller ikke si at han står i en profetisk tjeneste.

– Jeg har en interesse for det profetiske og håper Gud vil undervise meg i dette og bruke meg i fremtiden, men jeg opplever at jeg også har et stykke å gå i min vandring med Herren. Paulus sier at han håper alle vil profetere, men det er mye skepsis mot profeti her i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeremy Lewis Hoff har ingen formell teologisk kompetanse. Ikke engang bibelskole.

– Jeg er bare en vanlig kristen som har lest Bibelen.

I nøkkelbransjen

Av faglig kompetanse sier Hoff at han bare har en lavere IT-grad å vise til, og arbeid med webutvikling.

Her til lands har nøkler blitt hans bransje. Det var før boken hans, utgitt på eget forlag, begynte å selge. I dag er den 138-sider lange boken solgt i 3.400 eksemplarer, og anbefalt av flere profilerte kristenledere på høyresiden i norsk kristenliv.

Hoff forfattet den på engelsk, og forteller at han har hatt et helt team av folk som jobbet sammen med ham for å oversette manuset til norsk.

– To av dem er Wycliffe-folk. Det sies at oversettelsen er så god at det ikke er mulig å høre at den er oversatt.

Når Dagen spør Hoff om han, som ukjent i Kristen-Norge, kan henvise til noen pastorer eller andre kristne som kjenner ham som vi kan snakke med, avslår han.

– Det jeg har skrevet står på egne ben. Jeg trenger ikke å backe opp ryktet mitt. Alt jeg har gjort bygger på Guds ord. Det profetisk-bibelske grunnlaget, den historiske bakgrunnen, og hendelsene knyttet til 22. juli-terroren står sammen og jeg gir et helhetlig bilde. Jeg har gjort det godt nok til at en lang liste med kristenledere støtter boken og sier at arbeidet som er utført er solid.