For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

OMLEGGING: Tal Amit, direktør for sitrusdivisjonen i Israel forklarer at israelske sitrusbønder har lagt om produksjonen slik at de nå dyrker frukter som mandariner, kiwi, mango og papaya. Foto: John Solsvik

Jaffa - ikke alltid det vi tror

Jaffa-appelsinen forbinder vi med Israel. Men Jaffa-appelsiner dyrkes også i Spania og Sør-Afrika.

Publisert Sist oppdatert

Ap­pel­si­ner er fort­satt en stor is­ra­elsk eks­port­vare, men ikke alt er som før. Is­ra­els­ke frukt­dyr­ke­re er i ferd med å vri pro­duk­sjo­nen over til man­da­ri­ner og andre ekso­tis­ke fruk­ter og grønn­sa­ker som kiwi, avo­ca­do, mango og pa­paya som de får mye bedre be­talt for.

I til­legg pro­du­se­res det ap­pel­si­ner til la­ve­re kost­nad i land som Spa­nia, Sør-Afri­ka, Egypt og Tyr­kia. Det har tvun­get is­ra­els­ke ap­pel­sin­pro­du­sen­ter til å ta noen grep.

Ge­ne­ral­sek­re­tær Tal Amit i si­trus­di­vi­sjo­nen i det is­ra­els­ke Plants Pro­duc­tion and Mar­ke­ting Board for­tel­ler at det har vært en klar ned­gang i pro­duk­sjon av ap­pel­si­ner i Is­rael de siste 10 -15 årene fordi for­tje­nes­ten er i ferd med å for­svin­ne.

Powered by Labrador CMS