Den palestinske ministeren Ziad Abu Ein ble gravlagt i Ramallah torsdag. Samtidig talte Israels president på en diplomatkonferanse arrangert av Jerusalem Post. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Israels president lover gransking av den palestinske ministerens dødsfall

Israels president Reuven Rivlin talte på en diplomatkonferanse torsdag: –Det er alltid smertefullt når liv går tapt.

Israels president, Reuven Rivlin, talte på Jerusalem Posts diplomatkonferanse torsdag. Her uttrykkte han kondolanse overfor de pårørende til den palestinske ministeren Ziad Abu Ein, som døde under en protestmarsj på Vestbredden onsdag.

Ifølge Jerusalem Post gav presidenten de oppmøtte et løfte om at episoden vil bli undersøkt ytterligere i løpet av de neste dagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er alltid smertefullt når liv går tapt», sa han, før han fortsatte:

–Israel er forpliktet til å gjennomføre en grundig gransking av hendelsene rundt hans død. Handlinger vil skje i henhold til lov og rett.

Undersøker

En høytstående leder i Det israelske forsvaret (IDF) talte også under konferansen. Nimrod Shefer uttrykte sorg overfor de pårørende og sa at ingen bør dø mens de protesterer.

– IDF vil granske hver eneste soldat som var tilstede for å få svar på hva som har hendt, sa Shefer til den Jerusalem-baserte avisen.

Konferansen fant sted samtidig som Abu Eins begravelse i Ramallah.

De jordanske og palestinske legene som obduserte den 55 år gamle ministeren, mente dødsårsaken var et hjerteslag som resultat av å ha inhalert tåregass. Ein skal heller ikke ha fått medisinsk hjelp tidsnok.

Palestinske myndigheter på sin side, ser på dødsfallet som et mord begått av israelske soldater.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Vått og kaldt i hele Israel
Les også
Israel hevder å ha avdekket terrorplaner
Les også
Uenige om obduksjonsrapport etter Ziad Abu Eins død