Et israelsk luftangrep rettet mot huset til Abu Jama-familien i Khan Younis på Gaza-stripen drepte 27 mennesker den 20. juni. Nå skal Israel etterforske angrepet. Her står en slektning av de drepte ved ruinene av boligen. Foto: Ibraheem Abu Mustafa / Reuters / NTB scanpix

Israel etterforsker hendelser under Gaza-krigen

Det israelske forsvaret har satt i gang åtte nye etterforskninger av hendelser under Gaza-krigen. Etterforskningene omfatter angrep som kostet 30 palestinere livet.

De interne granskningene kan hjelpe Israel å utfordre arbeidet til FNs menneskerettighetsråd, som skal granske mulige krigsforbrytelser utført av israelske styrker og militante palestinere under den 50 dager lange krigen i sommer.

Israel nekter å samarbeide med rådet, som myndighetene i landet mener er partisk. 2.100 palestinere ble drept i krigen, de fleste sivile. På israelsk side ble 76 soldater og seks sivile drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Blant forholdene som skal etterforskes, er et angrep mot en bolig i Khan Younis der 27 palestinere ble drept. Ifølge menneskerettighetsgrupper var de drepte sivile. Et angrep der to palestinske ambulansesjåfører ble drept skal også granskes.

De åtte nye etterforskningene kommer i tillegg til fem etterforskninger som ble satt i gang i september. 85 andre hendelser er under vurdering av det israelske militæret.

Les også
Nyvalg kan bli ny triumf for Netanyahu
Les også
– Har tett kontakt med Hamas-topper
Les også
Fem døde etter terrorangrep i synagoge i Jerusalem
Les også
Gilbert møtte Selbekk i radiodebatt
Les også
Hamas´ terrorhåndbok beviser bruk av sivile