BORTFØRT: 26 år gamle Kayla Jean Mueller jobbet for en tyrkisk hjelpeorganisasjon på et sykehus i Aleppo og ble bortført idet hun dro fra sykehuset en augustdag i 2013. Foto: Reuters / NTB Scanpix

IS-fange la livet i Guds hender

«Jeg har kommet til et punkt hvor jeg, i hver betydning av ordet, har overgitt meg selv til vår skaper».

BREV: Familien til den døde IS-fangen Kayla Mueller har publisert et brev hun skrev i fangenskap i Syria. Foto: Reuters / NTB Scanpix

I brevet forsikret hun om at hun ble behandlet med respekt, og hun skriver om forholdet sitt til Gud:

«Jeg husker hvordan mamma alltid sa til meg at når alt kommer til alt er Gud til slutt den eneste du har. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg, i hver betydning av ordet, har overgitt meg selv til vår skaper fordi det bokstavelig talt ikke var noen andre.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Gjennom Gud + deres bønn har jeg følt at Gud har holdt meg mykt i sin hule hånd mens jeg har vært i fritt fall. Jeg har forstått i mørket, lyset + har lært at selv i fengsel kan man være fri», skriver hun i brevet som i sin helhet er oversatt til norsk av VG.

Hun ber familiemedlemmene om å være tålmodige og om å gi smerten deres til Gud.

Ondsinnet

«Jeg vet dere ville ønsket at jeg forholdt meg sterk. Det er nøyaktig det jeg er. Ikke frykt for meg, fortsett å be som jeg også vil + ved Guds vilje vil vi være sammen igjen snart», skriver den unge hjelpearbeideren.

USAs president Barack Obama bekreftet tirsdag at Mueller er død.

– Dette er en ondsinnet og avskyelig terroristorganisasjon. Uansett hvor lang tid det tar, vil USA finne de ansvarlige terroristene, sa Obama etter at den amerikanske hjelpearbeideren var bekreftet død.