NY LEDER: Ruth Burch Skree overtar ledelsen av Areopagos-nettverket Etter Kristus. Foto: Ryan Burch/Areopagos

Hun skal lede «Etter Kristus»

Ruth Burch Skree tar over lederskapet i Areopagos-nettverket Etter Kristus og drømmer om å dele verktøyene deres med enda flere.

Stiftelsen Areopagos melder på sine nettsider at, etter å ha ledet nettverket Etter Kristus siden oppstarten for 12 år siden, gir Stian Kilde Aarebrot nå stafettpinnen videre til Ruth Burch Skree, som formelt tar over som leder i august.

Kilde Aarebrot blir værende i Areopagos og går over i en stilling som ansvarlig for trospraksis.

Les også
Presten Stian (45) opplever Gud når han klemmer et tre

Brenner for den gode vanen

Burch Skree (41) er gift, har to barn, og bor på Ammerud i Oslo. Hun har allerede vært tilknyttet Etter Kristus over lang tid, og ser fram til å lede dette nettverket for kristen trospraksis.

– Jeg brenner virkelig for den gode vanen, men det der går sjelden alene, sier hun i et intervju på etterkristus.no.

Burch Skree er prosjektleder for menighetsplantingsprosjekt i Oslo misjonskirke, Groruddalen. Hun har tidligere vært lederutvikler i NLM Ung og fellesskapsutvikler i Normisjon.

Les også
Derfor begynte den lutherske presten å gå til skrifte hos en katolikk

Vil nå ut til flere menigheter

Hun har også jobbet i Etter Kristus og Areopagos før. Først som vikar for Kilde Aarebrot, da han var ute i ett halvt års pappapermisjon. Siden som såkalt «utvikler» i Areopagos, som blant annet innebar å planlegge areopagosfestivalen i 2016.

Burch Skree drømmer om at Etter Kristus-tenkningen skal komme ut til flere.

– Jeg håper flere menigheter kan ta verktøyene våre i bruk. Mange har erfart i koronatiden at tro er vanskelig å gjøre alene. Etter Kristus er på sitt beste er når 65-åringene og 15-åringene møtes og gjør ting sammen, sier hun.