NY JOBB: Daniela Lucia Rapisarda blir rådgiver i Norges Kristne Råd. Foto: Privat

Hun blir rådgiver for kirkene i Norge

#arbeidsdagen: Daniela Lucia Rapisarda vil bruke erfaringer fra Sør-Sudan i norsk økumenisk arbeid.

Daniela Lucia Rapisarda er ansatt som rådgiver i Norges Kristne Råd.

Rapisarda jobber også postdoktor ved Menighetsfakultetet (MF). Hun har vokst opp som baptist i Italia, men er i dag medlem i Den norske kirke.

Hun har bred erfaring fra økumenisk arbeid og har tidligere jobbet som koordinator for kirkelig fredsplattform i Norges Kristne Råd.

– Jeg kom til Norge med en dyp innsikt i minoritetsspørsmål og et ønske om å arbeide for flerkulturell, økumenisk og interreligiøs dialog i norsk sammenheng, sier Rapisarda i en pressemelding fra Norges Kristne Råd.

Hun skrev doktoravhandling i 2018 om økumenisk teologi rundt en viktig fredsprosess i Sør-Sudan, hvor hun også bodde i en periode. Nå er hun tilbake i Norge.

– Kirkerådene i Sør-Sudan og Norge er blant de mest økumeniske jeg har erfaring med. Det er også interessant hvordan de to kristne rådene har en historie om felles arbeid, sier Rapisarda i pressemeldingen.

Norges Kristne Råd er en sammenslutning av kristne trossamfunn i Norge. Rapisarda vil være en viktig ressursperson for staben i spørsmål om økumenisk teologi, ifølge generalsekretær Erhard Hermansen.

– Rapisarda har en spennende og solid bakgrunn og brenner for økumenisk teologi og kristen enhet. Vi ser fram til et spennende samarbeid med henne, sier Hermansen.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.