DIAKON: Helle Myrvik ble vigslet til diakon 3. oktober av biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth (t.v.). Foto: Unni Tobiassen Lie

Hun blir diakon ved Modum bad

#arbeidsdagen: Biskopen vigslet Helle Myrvik (50) i kirken på den kristne behandlingsinstitusjonen.

Helle Myrvik går inn i stillingen som instituttdiakon ved Institutt for Sjelesorg ved Modum Bad. Hun ble vigslet til diakon av Tunsberg-biskop Jan Otto Myrseth i Olavskirken på Modum bad i begynnelsen av måneden.

Myrvik overtar stillingen fra Eli Landro, som går av med pensjon ved årsskiftet.

Myrvik har jobbet ved Modum Bad i 20 år, de siste årene som kurs- og prosjektleder. Hun har studert ved Religionsvitenskapelig institutt ved NTNU i tillegg til en praktisk-pedagogisk utdanning.

Diakonutdannelsen har 50-åringen tatt ved siden av jobb. Nå går hun inn i en delt stilling, både som diakon og som kurs- og konferanseansvarlig.

– Jeg ønsker blant annet å bidra til å løfte fram diakoniens oppdrag om inkluderende fellesskap og frigjørende praksis. Nå ser jeg fram til å kunne delta i arbeidet med å styrke Modum Bads diakonale profil, sier Myrvik til Dagen.

Institutt for Sjelesorg er en del av det private helseforetaket Modum Bad i Vikersund. De tilbyr kristen sjelesorg, veiledning og kurs.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.