FLYTTEKLART: Utdanningsdirektoratet ga i dag sin godkjenning til at misjonsskolen Gå Ut Senteret flyttes fra Hurdal til Trondheim. Bildet viser Berg prestegård. Foto: Normisjon

Godkjenner flytting av Gå Ut Senteret

Utdanningsdirektoratet ga i dag sin godkjenning til at misjonsskolen Gå Ut Senteret flyttes fra Hurdal til Trondheim.

– Dette er veldig gledelig! Nå kan skoleåret starte som planlagt, sier generalsekretær Birgitta Langmoen Kvelland.

Formalitet

Som følge av sviktende elevtall og dårlig økonomi vedtok Normisjon i fjor å flytte skolen fra Hurdal til Trondheim. Kort tid etter mottok Utdanningsdirektoratet (Udir) søknaden om flytting.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Frykter bibelskole uten elever

Med bakgrunn i tidligere praksis i lignende saker var Normisjon da innstilt på at det kun var en formalitet å få flyttet skolen til Trondheim. Men den gang ei.

Fantastisk

Prosjektleder Ørjan Tinnen var i dag lettet og glad over svaret fra Utdanningsdirektoratet. Han forteller om en periode fylt av forventning, men sier at prosessen har tatt lenger tid enn de var forespeilet.

– Derfor er det mange som har gått med en viss usikkerhet.

– Har noen av studentene sagt fra seg plassen i ventetiden?

– Nei. Ingen av de 20 har hoppet av underveis, og det er jo intet mindre enn fantastisk at de er så dedikert til å gå på skolen.

– Hva tenker du om at dette har tatt så lang tid?

– Vi har hele tiden forholdt oss til hvordan slike saker har vært behandlet tidlige. Sett i lys av det, er vi overrasket over at det har tatt så lang tid. Men i dag er vi først og fremst glade for avklaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skolelokaler

Tinnen opplyser at de har fått godkjent skolelokaler. Undervisningen skal skje i Berg prestegård, en eiendom sentralt plassert i Trondheim som i dag brukes som samlingssted for Norges Kristelige Student og skoleungdomslag på kveldstid.

– Det har hele tiden vært vårt første valg, og kom på plass denne uken.

Gledelig vedtak

Ole Martin Rudstaden, styreleder ved Gå Ut Senteret, sier vedtaket er gledelig, men forventet. På vegne av styret retter han en takk til prosjektleder Ørjan Tinnen og resten av arbeidsutvalget for en stor innsats.

– Jeg vil også takke staben i Hurdal for måten de har håndtert det siste året på, føyer han til.

LES OGSÅ: Kristne skoler med 1.425 nye elevplasser

Han er sikker på at Gå Ut Senteret vil prege misjons-Norge i flere tiår fremover, og sier at skolen skal være et verksted for misjonsforståelse og misjonsstrategi.

Les også
KrF vil gjøre tysk, fransk og spansk til valgfag
Les også
Frykter bibelskole uten eleverGå Ut Senteret
Les også
Kirke nedenfraMenighetsdoktorer i Dagen
Les også
Har det sittende landsstyret tillit?
Les også
Venninner til JesusKvinner