BRANNBOMBE: Arabiske ungdommer i Hebron angriper grensepoliti med brannbomber under «Raseriets dag». I Jerusalem ble fire politimenn skadet i et tilsvarende angrep.

Fire politimenn såret i Jerusalem

Til tross for massivt politioppbud fortsatte opptøyene i deler av Jerusalem fredag ettermiddag.

Sør-Øst i Jerusalem, i nabolaget Armon Hanatziv, ble fire politimenn såret etter å ha blitt beskutt og utsatt for brannbomber. Arabere hadde satt fyr på dekk og søppeldunker og sperret veier, og politiet var i ferd med å rydde opp da de ble angrepet.

Det har vært flere angrep i denne bydelen den siste tiden, noe som kan skyldes dens nærhet til den palestinske landsbyen Jabel Mukaber.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Podcast: Raseri på tempelplassen

Til sykehus

Et team fra Røde Davidsstjerne startet behandling av politimennene på stedet, men en 25 år gammel offiser i grensepolitiet ble straks sendt med ambulanse til Shaare Zedek-sykehuset på grunn av alvorlige skader i beina.

En av politimennene ble behandlet for skader i hånden, mens de to siste fikk mindre brannskader, melder The Jerusalem Post.

Politioppbud

Palestinske myndigheter og organisasjoner utpekte fredag som en raseriets dag, etter flere dager med sammenstøt på Tempelberget.

Israelske myndigheter svarte med å sette inn 800 ekstra politifolk i Jerusalem og alle muslimske menn under 40 år ble nektet adgang til Tempelberget.

Les også
Israelsk plan for å begrense volden
Les også
Varsler dag for raseriIsrael-korrespondenten
Les også
Podcast: Raseri på tempelplassen
Les også
Russland vurderer å sende soldater hvis Syria spør