Sian-leder Lars Thorsen ble geleidet bort fra podiet mens han blødde fra hodet etter at det brøt ut uroligheter under Sians markering på Festplassen lørdag. Etter dette har Sian fått 200 nye medlemmer, ifølge Thorsen.

Etter dette fikk Sian 200 nye medlemmer

Leder Lars Thorsen sier det skjer hver gang de «blir angrepet». Oppslutningen øker, og det kommer penger inn på kontoen.

Bildene av en blødende islamkritiker og rasende ungdommer som bryter politisperringer har preget nyhetsbildet i helgen. Sians markering på Festplassen i Bergen endte i kaos. Tre menn er siktet for vold mot Sian-lederen.

Tilbake sitter Lars Thorsen, frontfiguren i Stopp islamiseringen av Norge, og blir forbauset når han mandag morgen logger seg inn i foreningens datasystem og ser hvor mange nye medlemmer som har kommet til etter bråket i Bergen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette er jo helt vilt, sier han og teller «linjer».

– Rundt 200 linjer, en for hvert nye medlem. Det er mange, slår han fast.

- Hva tenker du om det?

– Det kan du trygt tilskrive volden vi ble utsatt for. Slik har det vært i flere år. Når vi blir utsatt for vold og lovbrudd fra kommunister, muslimer eller politiet, får vi økt oppslutning. Det er den tause majoritet som sitter hjemme og ser hva som skjer i dette landet. Men 200 er mange på en gang, sier Thorsen.

– Betydelig økning

Han sier folk også reagerer på at Sian må kjempe det han kaller en tofrontskrig:

– Vi som skal jobbe med å reversere og stoppe islamiseringa, må jo først ta en kamp for ytringsfrihet og retten til å kritisere islam, sier Thorsen.

Han vil ikke ut med hvor mange medlemmer Sian hadde før lørdagens hendelser i Bergen, men gjentar at 200 er «en betydelig økning».

I tillegg til flere medlemmer, opplyser Thorsen at Sian har mottatt flere pengegaver de siste par dagene. Nøyaktig hvor mye, vil han ikke ut med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er i størrelsesorden 10.000 til 20.000 kroner, sier han.

På foreningens facebookside ble det allerede lørdag ettermiddag lagt ut et bilde av en blødende Lars Thorsen med oppfordring om pengestøtte på Vipps. Under Vipps-nummeret heter det at «politiet og Erna-gjengen lar dem herje fritt.» Facebookgruppen har omlag 9.200 medlemmer.

Hvite nordmenn

Badreddine Maizi, styreleder i Bergen moské, sier det er bekymringsfullt at Sian har fått 200 nye medlemmer etter det som skjedde i Bergen. Han synes likevel ikke at tallet i seg selv er veldig høyt.

- Nordmenn flest er ikke muslimer, men tar avstand fra Sians retorikk, sier Maizi og viser til at motdemonstrantene - «de fleste hvite nordmenn» - var mange ganger flere enn Sian-sympatisørene som møtte fram på Festplassen.

– Jeg er ikke imot at Sian skal få eksistere, eller at de skal få kritisere Koranen og islam. Vi har ytringsfrihet i Norge. Men jeg opplever at Sians grunnleggende strategi er provokasjon. Det ser vi ikke minst når de brenner hellige bøker. Min oppfordring til dem som sympatiserer med Sian er at de leser fra riktige islamske kilder eller blir kjent med den muslimske naboen sin, sier Maizi.

Planlegger ny markering

Thorsen sier at han på ingen måte har tatt skrekken etter det som skjedde denne helgen. Førstkommende lørdag har Sian tillyst en markering for Stortinget, og lederen tar det for gitt at arrangementet går som planlagt. Hans erfaring er at Oslo-politiet «har en god forståelse av jussen» og at de «aldri har gjort noe forsøk på flytte på oss eller sende oss opp på på en grasslette på Ekeberg.»

- Jeg velger å kalle markeringen en krenkefest. Uten krenkelser dør samfunnet, sier Thorsen.

Sian

Tidligere kjent som Forum mot islamisering, beskriver seg som anti-islamsk.

Startet under navnet «Aksjonskomiteen mot bønnerop» våren 2000.

Foreningens formål er, ifølge dens vedtekter, «å motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge.

De går imot bygging av nye moskeer i Norge, og «går imot at det tillates å rope fra minareter.

Sian er også imot økt innvandring av tilhengere av islam til Norge.

Lars Thorsen er leder siden 2019. Han ble i februar i år dømt til 30 dager i fengsel og 20.000 kroner i bot for hatytringer mot muslimer.

Sammenstøt med motdemonstranter er vanlig når Sian holer sine markeringer. Reaksjonene var sterke etter at det ble satt fyr på et esksemplar av Koranen i november i fjor.

Kilde: Wikipedia / sian.no

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
15 personer anholdt i forbindelse med Sian-markering i Bergen
Les også
Kraftige sammenstøt under Sian-demonstrasjon i Bergen
Les også
Listhaug etter angrep på Sian-leder: – På vei mot svenske tilstander