TØFT ÅR: Barneombud Inga Bejer Engh er urolig for at streiken blant lærere og sykepleiere kan ramme sårbare barn og unge, som allerede har et tøft koronaår bak seg.

Barneombudet: – Streiken kan ramme sårbare barn

Det er alvorlig at streiken blant lærere og sykepleiere rammer sårbare elever, som allerede har et svært krevende koronaår bak seg, mener barneombudet.

– Jeg er bekymret for de samlede konsekvensene som streiken og pandemien kan få for barn og unge. Elevene bærer en uforholdsmessig stor del av byrden, som øker for hver dag streiken pågår, sier barneombud Inga Bejer Engh til NTB.

Hun er spesielt bekymret for at sårbare barn og unge ikke vil få den oppfølgingen de trenger, fra barnehager, skoler og skolehelsetjenesten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Streiken kan bidra til å øke belastningen for de barna som har lidd mest så langt. Hvem fanger opp og følger opp barnas behov nå? spør hun.

Barneombudet håper partene finner en løsning på konflikten i nærmeste framtid.

– Streik er et legitimt virkemiddel, og jeg ønsker ikke å gå inn i hvordan streiken kan løses. Men jeg håper det er mulig å få til en løsning så raskt som mulig, slik at barn og unge får den opplæringen, oppfølgingen og det helsetilbudet de har krav på.