Pastor og overhyrde Enoch Adeboye viste nok søndag noe av grunnen til at kirkesamfunnet hans vokser så fort og mye og har gjort det i 60 år.

Ba for den rødgrønne regjeringen - i arbeidernes høyborg

Søndag var det vekkelsesvind i Folkets Hus på Youngstorget i Oslo. Lederen for verdens største menighet forkynte slik at mange kom for å søke frelse. Men aller først ba han om helbredelse for Norge - og for den rødgrønne regjeringen.

Forsamlingen i kongressenteret i Folkets Hus hyllet Jesus så det sang og sin jordiske hyrde som en helt. Og i arbeiderbevegelsens saler var det mange som ga respons på budskapet.

Pastor og overhyrde Enoch Adeboye viste nok søndag noe av grunnen til at kirkesamfunnet hans vokser så fort og mye og har gjort det i 60 år.
Lederen for verdens største lokalmenighet, The Redeemed Christian Church of God (RCCG) i Lagos, holdt en tale som var en Hallesby eller en Hauge verdig - men før han sa noe annet, la han seg på kne og ba. Også dette ville gode norske vekkelseshelter ha bifalt.


LES OGSÅ:Ber Gud helbrede Norge etter terroren


«Pappa» Enoch

Pastor og «pappa» Enoch Adeboye ble kongelig mottatt på Gardermoen lørdag, og velkomsten i kongressenteret på Youngstorget var en eksellense verd den også.

I god afrikansk tradisjon ble overhodet for det kanskje ti millioner sjeler store kirkenettverket RCCG behandlet som kveldens absolutte jordiske krumtapp.

Men straks han slapp til, var det ingen tvil om at det var en helt annen som virkelig var sjef. Jesus var i sentrum, og veien til å et godt liv både her og i det hinsidige ble presentert med tyngde og overbevisning.LES OGSÅ:Har et møtelokale like stort som tolv fotballbaner


Mest afrikansk


Klokka 18.00 skulle det hele starte. Det gjorde det ikke. De kirkeivrigste begynte langsomt å strømme til rundt den tiden. De fleste kom mye senere, og slett ikke heseblesende, gjennom de vide porter inn til arbeidsbevegelsens herlige saler.

I Sal A er det plass til 690 stoler. Det var få ledige seter da lovsangen rytmisk fylte hjerter og øreganger henimot klokken syv.

Nigerias ambassadør var kommet helt fra Stockholm, og nigerianere og mange fra andre afrikanske nasjoner hadde flokket seg til Folkets Hus i stort antall - men norske kristenledere glimret med sitt fravær, med ytterst få unntak. Noen spredte lokale pastorer var møtt fram. Ellers var det blankt.15000 nigerianere i Norden


Det bor 15 000 nigerianere lovlig i Norden, 2500 i Norge, kunne ambassadør Benedict Onochie Amobi opplyse. Han hadde tatt veien fra Stockholm for å ønske Adeboye velkommen til Norden.

- Nigerianerne her er gode folk, og i de fem årene jeg har vært her, har problemene vært minimale. De er anstendige, hardtarbeidende og flinke. Jeg håper at ditt besøk skal føre til en evangelisk vekkelse i Norge, sa Amobi, henvendt til pastor Adeboye.

Selv var Amobi døpt som katolikk, men var ingen fast kirkegjenger inntil han traff sin kone. Skulle han få henne, måtte han pent høyne nivået betraktelig

- ellers ville de jo «trekke i ulikt spann»! Han takket Gud og Adeboyes kirkenettverk for at det hadde gått som han ønsket.

- Pastor Adeboye. Du er en stor Guds mann, en feltmarskalk i Guds hær og en åndelig far for oss alle, sa ambassadøren blant annet, sa ambassadøren som i sin faste stille stund hver morgen fast bruker en av Adeboyes bøker.Vekkelsesvisjon

- Dette besøket markerer starten på store ting som vil skje i denne nasjonen. Jeg tror Gud vil besøke Vårt land, Norge. Vekkelsen har bare såvidt begynt, sa pastor Duke Ajihe i RCCG på Holmlia i Oslo. Han er overordnet leder også for RCCGs avdeling i Oslo sentrum og i Kristiansand og Drammen.

Og kanskje var det en vekkelsens forsmak vi fikk ved podiekanten i Sal A. For mange strømmet fram da pastor Adeboye inviterte fram til omvendelse, overgivelse og forbønn.

Han talte om den blinde Bartimeus i Jeriko som hørte Jesus komme forbi og som i sin desperasjon ba Gud forbarme seg over ham.Starter med bønn

Men han startet på knærne, i bønn til Gud: - Vi tror at den gråt som kommer om kvelden, skal avløses av glede om morgenen og at en ny start skal komme. Denne nasjonen skal bli fullstendig gjenopprettet, og vi ber om at du skal helbrede dette landet og velsigne regjeringen. Vi ber om at den allmektige skal ta bort og tilgi alt uskyldig blod som er utgytt i dette landet, ba Adeboye før han kraftig utfordret dem som ennå ikke hadde gjort Jesus til herre i sitt liv.

- Når Gud taler til sitt folk, henvender han seg til individet, sa Adeboye og fortsatte å beskrive Bartimeus´ situasjon.Nedtelling


- Søk Herren mens han er å finne, sa Adeboye og siterte Jesaja 55:6-7. - Gud besøker deg i kveld. Ikke gå glipp av denne anledningen. Du kan ikke fortsette i synd. Jeg vil telle til fem, og om du ikke er kommet fram til jeg er ferdig, mister du sjansen. I morgen kan det være for sent. Gud har gitt deg denne anledningen, du får kanskje ikke en ny anledning. Om du sier at du er født på ny og enda lever i synd, da bedrar du deg selv. Og i morgen kan det være for sent!


Forkynneren med kanskje så mange som ti millioner får i sin hjord trengte ikke legge mer trykk i sitt budskap. Det var oppfattet. 40-50 mennesker strømmet fram, mange av dem unge.

Var det starten på en ny norsk vekkelse?

DAGEN