Hjelpsom: Med Einar Lilleaasen (bildet) har vi mistet en god venn og medarbeider, som kan stå for oss som et eksempel på hjelpsomhet og tjenesteglede, skriver Boe Johannes Hermansen.

Einar Lilleaasen til minne

Einar Lilleaasen i Rakkestad – en svært trofast og tjenestevillig person – er død, nær 94 år gammel.

Med ham har vi mistet en god venn og medarbeider, som kan stå for oss som et eksempel på hjelpsomhet og tjenesteglede.

Einar ble født i Solør 25. oktober 1927, som den yngste i en søskenflokk på 10. Han mistet tidlig foreldrene sine.

Etter at Einar flyttet til Rakkestad, traff han Reidun, som han giftet seg med. Ekteparet har blitt velsignet med fire barn: Svein, Runo, Gunnar og Bjørg. Senere er familien utvidet med svigerbarn, barnebarn og oldebarn.

Einar var først snekker, men etter en arbeidsulykke omskolerte han seg til lærer og startet i sitt nye yrke i 1965. Uten tvil var han en samvittighetsfull lærer, frem til han gikk av med pensjon.

Ved siden av jobb var Einar i alle år svært aktiv i kirke, misjon og samfunn. Stikkordsmessig kan vi nevne: Han hadde flere kommunale verv og representerte KrF i kommunestyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Unges misjon var han leder i mange år. Hans åndelig hjem var Misjonshuset i Rakkestad, hvor han tok stort ansvar og var blant annet leder i Rakkestad Indremisjon (senere Normisjon). I styret i Østre Østfold Indremisjonskrets var han både medlem og leder. I Misjonsselskapet var han også i høyeste grad engasjert.

Likeledes la han ned et stort arbeid som søndagsskolelærer. Det er ikke for mye sagt at søndagsskolen var blant hans hjertebarn, ved siden av Stenbekk misjonssenter og Sjøglimt leirsted.

Einar var en person med stor omsorg og omtanke for sine medmennesker. Han var også en flink praktiker som gjennom mange år bidro i mye dugnadsarbeid, og laget og gav bort utallige gevinster og andre gaver.

Samtidig må vi understreke hans iver og pågåenhet i all sin ferd. Hadde han bestemt seg for noe, så skulle det gjennomføres.

Forutsetningen for at han kunne være så aktiv, var hans kjære kone, som sto sammen med ham og støttet ham i alle år.

Nå er Einars virksomme liv her i verden til ende. Han sovnet stille inn i troen på sin frelser, Jesus Kristus, på Skautun 13. oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi takker Gud for alt hva han har gitt oss gjennom Einar. Våre tanker går til hans nærmeste som har mistet sitt kjære midtpunkt. Fred med Einar Lilleaasens gode minne.