RUSS: Selv om jeg bare har vært en del av Krussen en kort tid, så har jeg lagt merke til hvor viktig Krussen er for mine medruss og samfunnet rundt oss, skriver Owen Wales. Foto: Kyrre Lien/NTB

Fordi alle russ er elsket av Gud

Jeg er 18 år, går i 3. klasse på Drottningborg VGS, og i år er det min tur til å være russ.

Et utrolig spennende år for alle som er russ, fylt med opplevelser, fellesskap og nye situasjoner for mange. Dette er året vi skal ta tilbake russefeiringen etter at den har vært lagt på hylla i to år.

RUSS: Owen Wales er Krussepresident i Agder. Foto: Islam Aghazada

Russen er både elsket og mislikt av mennesker, og i år skal jeg være en del av russen. Som kristen ønsker jeg å sette Jesus først og spre Hans budskap gjennom hvem jeg er. Dette gjelder også i russetida, og derfor er jeg med i Krussen – til og med som Krussepresident.

Les også
Laget og Ny Generasjon går sammen om russesatsing

Krussen er en nasjonalbevegelse av kristne russ, og finnes fordi alle russ er elsket av Gud. Dette ønsker vi å vise konkret og praktisk ved å være til stede og bety en forskjell, derfor er det viktig å forstå at som Kruss er du en del av russen.

Det eneste du sier ved å være Kruss er at du ønsker å sette Jesus først i russetiden, og i tillegg sier du ja til å være en del av et helt fantastisk fellesskap.

Krussen fungerer veldig likt som en stor russeguppe, hvor alle som er medlem er en del av gjengen. Som president deltok jeg på en hovedstyrehelg sammen med alle de andre Krussestyrene i landet.

Umiddelbart merket jeg at dette er en gjeng som ønsker å følge Jesus i russetida. Det var utrolig åpent og alle var gira for samme greia, Jesus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En ting som ofte er forbundet med russetiden er alkohol og rus. Dette er noe man slipper ved å være med på arrangementer som er forbundet med Krussen. Vi i Krussen ønsker å inkludere alle og derfor har de lagt opp til arrangementene skal være rusfrie.

Dette er noe jeg ønsker alle russ skal få muligheten til å ta del i, fordi det er noe både jeg selv og kanskje veldig mange andre trenger. Vi trenger alle å høre hjemme et sted, og kanskje spesielt i russetida. Med all sikkerhet kan jeg si at Krussen er en veldig god gjeng å være en del av.

Selv om jeg bare har vært en del av Krussen en kort tid, så har jeg lagt merke til hvor viktig Krussen er for mine medruss og samfunnet rundt oss. Vi står frem, deler evangeliet og Jesu kjærlighet gjennom mange lokale og nasjonale arrangementer, innsamling til de som trenger det mest i verden, og gode, varme og inkluderende felleskap. Krussen er viktig, Krussen bidrar og Krussen ønsker deg med i gjengen.

Kanskje leser du dette og har russ i familien din, eller du er russ selv, da vil jeg anbefale de du kjenner eller deg selv til å bli med i Krussen. Uansett ønsker jeg fortsatt at du skal vite at alle russ er elsket av Gud, og det er nettopp derfor Krussen finnes.