DEDIKERTE UNGE: Min forsakelse gjennom langvarig bønn, lovsang og faste nærer stoltheten i meg. I motsetning til de likegyldige, er jeg en dedikert soldat i denne krigen, skriver innsenderen.

Profetier, åndelige traumer og faren for troshavari

Hva sender vi våre ungdommer til? Pinse Ung, sammen med flere andre kristne organisasjoner, står som partner for det planlagte arrangementet «The Send» i Telenor arena til sommeren.

Før jeg melder på mine egne ungdommer, velger jeg å se et fire og en halv timers digitalt møte fra «The Send online» med Daniel Koleda, Todd White, Lou Engle og Brian Brennt.

Jeg kjenner «flashbacks» fra 90-tallet, fra egen ungdomstid, og konkluderer med Forkynneren at det er «intet nytt under solen».

Les også
Misforståelser om The Send

Profeti fra 2004

Budskapet forankres i flere profetier, og særlig en 2004-profeti som kan forutse en pandemi, en trengselstid, at kongressen blir stormet med det amerikanske flaggs krenkelse, samt en president med munnkurv. Etter denne trengselstiden vil det komme en tid med stor vekkelse.

Det er denne innhøstingen «The Send» skal bidra med å virkeliggjøre. The Send erklærer krig mot likegyldighet og etterspør ungdom som kjenner sin besøkelsestid og er villige til å bli dedikerte utsendte til denne innhøstingen.

Etter et stadionmøte i Brasil var det over 50.000 unge som skrev under på at de ville faste i 40 dager. Før dette skulle det være 28 dager med lovsang. Alt for å berede grunnen til den store innhøstingen der ungdom skal misjonere i sitt nabolag og krysse landegrenser for å bringe evangeliet ut og høste inn sjeler.

Budskapet henvender seg til det narsissistiske i meg, det som vil kjenne seg sterk, kraftfull og være med på noe ekstraordinært.

Massemønstring

Det hele er så imponerende, med flinke predikanter som ber og forkynner intenst, repeterende og høyrøstet med kraftig patos.

Det er massemønstring av tusenvis av unge på store stadioner, spektakulære profetier og helbredelser, og det besnærende budskapet om at vi lever i en spesiell besøkelsestid som du kan miste hvis du ikke blir med !

Budskapet henvender seg til det narsissistiske i meg, det som vil kjenne seg sterk, kraftfull og være med på noe ekstraordinært. Min forsakelse gjennom langvarig bønn, lovsang og faste nærer stoltheten i meg. I motsetning til de likegyldige, er jeg en dedikert soldat i denne krigen.

Les også
Lou Engle og The Send-profetiene

Åndelige traumer

Som psykiater frykter jeg at dette er oppskriften på å skape åndelige traumer. De ulike vekkelsesprofetiene gjennom 90-tallet ble aldri oppfylt eller innfridd, men etterlot seg en mengde desillusjonerte kristne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva skjer når gapet mellom mine reelle erfaringer og det som ble profetert og proklamert blir for stort? Enten bryter man med miljøet med sannsynlig troshavari, eller man holder sterkere fast på «kartet», mens man snubler rundt i «terrenget».

Noen vil gjennom hardt arbeid, terapi og sjelesorg kunne reetablere en sunn tro. En tro som ikke har sin kilde i mitt behov for å kjenne meg sterk og utvalgt til noe grenseoverskridende og spektakulært, men en tro som har sin kilde i kjærligheten ifra en Skaper som tåler hele meg.

Skal Pinsebevegelsen sende sine ungdommer i krigen for å oppfylle noen predikanters profetier? Herved er utfordringen til ransakelse og retningsendring gitt.