Elisabet Giske: «Enten du føler det eller ikke, er han der.»

Derfor kan vi stole på Gud

Kristendommen har noe unikt ved seg.

Elisabet Giske

Gud er stor

Jeg vet ikke hvor du sitter når du leser denne teksten. Kanskje ved frokostbordet med utsikt over noen fine fjell eller inn i naboens bakgård. Uansett hvor du sitter kan du se deg rundt og vite at alt det du ser har Gud skapt. Naturen, menneskene, kreativiteten og mulighetene. Gud er en mektig Gud. Det er ingenting som er umulig for ham!

Likevel betyr ikke storhet at man nødvendigvis er til å stole på. Det har fantes mange store mennesker opp igjennom; presidenter, diktatorer, konger og dronninger, som har gjort større skade enn glede.

Men Gud er også god!

Da Gud skapte mennesket så sa han at det var godt. Han har en uendelig stor kjærlighet og nåde som han gir til oss, og han gav oss den største gaven av alle, gjennom Jesus. Kristendom er den eneste religionen som ikke handler om å strekke seg mot Gud, men om at han strakk seg til oss!

Likevel, dersom du tenker på den mest godhjerta personen du kjenner, vil det være begrenset hvor mange som kan oppleve den personens godhet. Godhet i seg selv er mangelfullt.

Men Gud er også nær!

Tenk at Gud som skapte himmelen og jorden også har valgt å flytte inn i livet ditt. Enten du føler det eller ikke, er han der, sammen med deg. Han sier:

«I det høye og hellige bor jeg og hos den som er knust og nedbøyd i ånden. Jeg vil gi ånden liv hos dem som er bøyd ned, gi hjertet liv hos dem som er knust.» (Jesaja 57, 15)

Gud er stor, god og nær – det er i denne kombinasjonen at våre bønner får kraft.