TIL ISRAEL: Ruth Haokip er en av jødene fra Manasse-stammen som kom fra India til Israel for et og et halvt år siden ved hjelp av arbeidet til Michael Freund (th) med støtte fra «Israel 365» og leder Tuly Weisz (tv).

Verdensvid støtte til Jerusalem

23.000 personer fra hele verden har uttrykt sin støtte til Jerusalem ved å signere «Jerusalem-pakten» bare det siste året. Knesset-representant Dov Lipman fikk overrakt underskriftene som han bringer videre til Knesset.

«Jerusalem-pakten» er et dokument som viser til Guds mange løfter til og om Jerusalem.

Organisasjonen « Israel 365» har digitalisert pakten, og det siste året har 23.556 personer, de aller fleste jøder og kristne, fra over 100 land signert dokumentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Knesset-medlem Dov Lipman fra partiet Jesh Atid lover at han skal gjøre hele Knesset oppmerksom på den store støtten. Lipmann snakker varmt om det gode forholdet mellom kristne og jøder når det gjelder Jerusalem.

Enestående støtte

– Den støtte Israel og Jerusalem opplever fra kristne er helt enestående. Pave Johannes Paul 23. tok i sin tid opp antisemittismen for å få slutt på kirkens dårlige forhold til jødedommen. Han sa: «Jeg er Josefs bror!» Han viste til brødrenes dårlige behandling av Josef, men ba om tilgivelse og at jødene måtte behandle de kristne slik Josef tok imot sine brødre. Nå er det på tide å feire den broderlige kjærlighet som skulle være mellom jøder og kristne, sier Lipman.

Han hevder at et delt Jerusalem betyr krig, mens et forent Jerusalem betyr fred.

– En enhet mellom kristne og jøder i bønn om fred for Jerusalem er en fullendig av Guds løfter i Bibelen, sier Lipman.

Tegn i tiden

Leder for «Israel 365», rabbi Tuly Weisz, sier at den kjærlighet han opplever fra kristne i forholdet til Israel og Jerusalem, er et tegn i tiden.

– Vi lever i en historisk, messiansk tid. Gud gjør store ting for oss. Det kristne og jøder gjør for Jerusalem, forener oss mer enn noe annet, sier Weisz.

Tapte stammer

«Israel 365» arbeider også for å finne og føre hjem jøder fra Israels 10 forsvunne stammer.

Michael Freund som leder organisasjonen Shavei Israel («De som vender hjem til Israel»), forteller om oppdagelsen av en liten jødisk minoritet i det nordøstlige India, som hevder de har røtter tilbake til Menasse-stammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De siste 10 årene har hans organisasjon hjulpet 2.200 av disse indiske jødene tilbake til Israel, og arbeidet pågår fortsatt. Det er fremdeles 7.000 jøder fra denne folkegruppen i India som ønsker å dra til Israel.

– Det er egentlig feil å snakke om «tapte» stammer, for ingen er tapt i Guds øyne. Han vet hvor sitt folk er rundt i verden, og han skal sørge for å få dem hjem i rette tid, sier Freund.

Les også
80 palestinere pågrepet etter at tenåringer forsvant
Les også
Israels nye president ber om Guds hjelp
Les også
Trenger eksamenshjelp
Les også
Arabisk-kristne venner av Israel
Les også
Siler Israel-handel
Les også
Israels nye president ingen førstereisgutt"Reuven Rivlin