Israelske soldater i nærheten av Hebron på Vestbredden lørdag. Et stort antall soldater deltar i søket etter de savnede tenåringene. Foto: Reuters/NTB scanpix

80 palestinere pågrepet etter at tenåringer forsvant

Israelske myndigheter har pågrepet om lag 80 palestinere i forbindelse med at tre israelske tenåringer har forsvunnet på Vestbredden, opplyser militære kilder.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa lørdag at en terrorgruppe har bortført de tre tenåringene, som har vært savnet siden torsdag.

– Ungdommene våre er kidnappet av en terrororganisasjon, det er ingen tvil om det, sa Netanyahu lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Søndag anklager Israel Hamas for å stå bak. 80 Hamas-medlemmer er pågrepet i forbindelse med kidnappingen.

Fallskjermsoldater

Det er flere år siden så mange palestinere er pågrepet i en israelsk operasjon. Blant dem er mange Hamas-medlemmer, blant annet sju folkevalgte politikere som representerer Hamas, samt flere fanger som nylig ble løslatt fra israelske fengsler.

Israelske myndigheter har i helgen sendt store forsterkninger til Vestbredden, deriblant fallskjermsoldater.

Soldater går fra dør til dør, og søndag ble det meldt at byen Hebron er fullstendig avsperret, i likhet med grenseovergangene mellom Israel og Gazastripen.

Én amerikaner

Dette skal hindre at de angivelig kidnappede tenåringene blir brakt inn i den palestinske enklaven der Hamas har kontrollen.

Store mannskaper fra den israelske hæren og grensepolitiet deltar i letingen etter to 16-åringer og én 19-åring.

Én av dem skal også ha amerikansk statsborgerskap, og det antas at tenåringene ble bortført fra bosetningen Gush Etzion mellom Betlehem og Hebron torsdag kveld.

Jeshivastudenter

Tenåringene var elever ved jødiske religiøse skoler sør på Vestbredden. 300 personer har fått forbud mot å forlate det aktuelle området.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Netanyahu har sagt at han holder Palestinas president Mahmoud Abbas ansvarlig for tenåringenes sikkerhet. Uttalelsen er blitt møtt med indignasjon på palestinsk side.

– Tre bosettere er savnet, hvorfor er det palestinernes skyld? Vi har ingenting med det å gjøre, sa talsmann Adnan al-Damiri i de palestinske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden fredag.

Les også
Palestinerne nekter ansvar for kidnappede israelere
Les også
Israelske ungdommer fryktet kidnappet av palestinske terrorister