Salme 23.

Nå sporer du på

Guds kjærlighet, nåde og herlighet er for å distrahere deg. Nå må jeg ikke spore av, tenker kanskje du. Nå sporer du på, sier kanskje Gud.

«Gled dere alltid i Herren!» Igjen vil jeg si: «Gled dere!» skriver Paulus. (Fil 4) Og i kapitlet før skriver han: «Gled dere i Herren! Jeg blir ikke trett av å skrive det på nytt, og det skal gjøre dere trygge.» Det var ikke til folk som hadde det lett. Det er ganske tydelig at Filipperne led forfølgelse, med fare for livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bli ikke overrasket om du føler Gud upassende midt i alt som er viktig eller truende. Gi det ekstra oppmerksomhet om du opplever det slik!

Den dype kjærligheten fra Gud, i Kristus Jesus. Den holder øyene dine varme og seende. Den holder deg i ro. Den gir ditt hjerte dype røtter og lys. Den gir deg kraft og frimodighet. Den gjør deg levende og ledig, når alle muskler i ånd, kropp og sjel skulle vært stive og såre.

Det er derfor David sier at Gud dekker bord like for hans fienders øyne. (Salme 23) Og ber om «å få bo i Herrens hus alle mine dager, så jeg kan se Herrens skjønnhet og være i hans tempel». (Salme 27) Det er ment som mer enn en distraksjon. Det er et sted å bo.

Les også
Å finne seg fri i Ham