DIN TUR: Det er nå blitt ganske vanlig å se facebook-innslag der det står: «Så var det min tur!» Og så er det lagt ved et bilde som viser to streker på covid-testen, skriver Håkon C. Hartvedt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Din tur?

Det er nå blitt ganske vanlig å se facebook-innslag der det står: «Så var det min tur!» Og så er det lagt ved et bilde som viser to streker på covid-testen. Dette henger selvfølgelig sammen med at koronaen nå er svært utbredt.

Det er ikke dermed sagt at alle vil få den, men vi ser at flere og flere får den. En dag var det også min tur. Jeg er takknemlig for at det gikk bra, men koronaen var ingen hyggelig venn.

Om ikke alle får covid-19, så vit at om ikke Jesus kommer igjen før, så kommer det for oss alle en dag da vi skal gå ut av dette livet. Men eksakt når din og min tur kommer, vet vi ikke noe om. Det er det bare Gud som vet.

Da gjelder det at vi er klare når det skjer. Ingen av oss har garanti for at vi hører til dem som får et langt dødsleie. Det vitner mediene om hver eneste dag. Og vi vet at Jesus kan komme igjen når som helst.

Derfor kommer Bibelen med følgende formaninger: «Våk derfor! For dere vet ikke hva dag deres Herre kommer.» (Matt. 24,42) «Våk derfor! For dere kjenner ikke dagen eller timen.» (Matt 25,13)

Men det viktigste er at du legger deg dette på hjertet: «Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet.» (1. Johannes 5,12) Det handler altså om å ta imot Jesus som Guds Sønn. Da får du livet.