KrF-politiker Jorunn Lossius brenner for livsvern. Foto: Ingjerd Våge

Se KrF-politikerens brennende forsvarstale for det ufødte livet

– Jeg vil stå opp for en gruppe i samfunnet vårt som ikke har en egen stemme, sier stortingsrepresentant Jorunn Lossius (KrF) etter at hun leverte en brannfakkel på Stortingets talerstol tirsdag.

Jorunn Elisabet Lossius, Stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, reagerer kraftig på Aps vedtak om å fjerne abortnemndene slik at selvbestemt abort vil bli tillatt helt til uke 18.

Fra Stortingets talerstol sa hun blant annet at Arbeiderpartiet «fratar det 18 uker gamle barnet i mors mage alt rettsvern».

Se video nederst i saken.

– Uforståelig

– Vi vet at fosteret allerede på et tidlig stadium er en avansert skapning, og nå kan vi redde barn helt ned i uke 23. At store deler av venstresida velger å utvide abortgrensa når teknologien lar oss redde barn stadig tidligere, er helt uforståelig, sa Lossius.

Hun understreket at KrF alltid vil stå opp for den svakeste gruppa i samfunnet.

– Spørsmålet er: hvem andre er villige til å ta kampen for denne gruppen som ikke kan kjempe sin egen kamp?

Senterpartiets valg

Avslutningsvis kom KrF-representanten også med en utfordring til Senterpartiet.

– Det hviler et enormt ansvar på Arbeiderpartiet som vil frata denne gruppen alt rettsvern. Men det hviler også et ansvar på Senterpartiet. De må nå avklare om de kan samarbeide med et parti som går inn for en liberalisering av abortloven helt uten sidestykke, avsluttet Lossius.