Tracy Trinita, Andy Bannister og Bergitte Viste er årets foredragsholdere. Foto: Artist, Ravi Zacharias International Ministries og Birgit Opheim

Se alle foredragene fra Veritaskonferansen her

Gikk du glipp av den digitale trosforsvar-konferansen som fant sted på lørdag? Du kan fortsatt se opptak av sendingene her.

Lørdag 17. oktober ble Veritaskonferansen strømmet direkte på dagen.no. Under gir vi deg opptak av foredragene.

Først ut var den tidligere supermodellenTracy Trinita. Den tidligere supermodellen fant Jesus, studerte på Oxford og ble en anerkjent trosforsvarer, spesielt når det gjelder å forstå kultur, kunst, mote og dagens medieverden i lys av kristen tro.

Foredraget med Trinita har tittelen «Searching for True Identity in a World Obsessed with Image.»

NB: Foredraget begynner ca. 8 minutter ute i sendingen.

Ateisten som ikke fantes

Andy Bannister har doktorgrad i islamstudier, og er forfatter av bøker som bestselgeren "Ateisten som ikke fantes". Han har debattert ledende tenkere som filosofen Peter Singer, og er nå leder for Solas Centre for Public Christianity i Skottland med følgende hovedformål: “Persuasively communicating the Gospel of Christ into todays culture”.

Foredraget med Bannister har tittelen «The Terrible Consequences of Bad Arguments»:

Fra beskrivelsen av foredraget: «Mange antar at en gudløs skeptisisme er en nøytral holdning, ja, faktisk den eneste holdningen man kan ha hvis man har lyst til å framstå som utdannet, tidsriktig og urban. Ateisme er kult, religion er kjedelig. Men når en pirker litt borti den populære ateismen faller mange av argumentene som brukes i dens favør, raskt fra hverandre.»

Fact box

Bergitte Viste

Sivilingeniør-student ved NTNU i Trondheim innen fysikk og matematikk med fordypning i statistikk. Samfunnsengasjert i kampen mot pornografi. Engasjementet startet i form av et politisk notat i regi av Tankesmien Skaperkrafts lederutviklingsprogram.

Hun holdt foredraget «Hva er den seksuelle revolusjonens skjulte kostnader? Og hva lengter vi egentlig etter?»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Seminaret fokuserer på de personlige og samfunnsmessige kostnadene av den seksuelle revolusjonen. I tillegg utforskes lengslene som driver en slik revolusjon. Vi dykker ned i den bedre historien om seksualitet som mennesket egentlig lengter etter.