Illustrasjonsfoto: Fotolia

Lenge leve kjærligheten

«Gud sørger» over Stordapride, ifølge pastor og ungdomsskolelærer Jens Thoresen. Denne typen holdninger er det viktig å vise motstand mot.

Norge er et fritt land der man skal kunne være åpen om sin legning. Dessverre vet vi at mange som velger partner av samme kjønn i dette landet, møter motstand og kritikk. For mange er det en lang og tung reise å komme frem til å være åpen om sin legning. Den frie kjærligheten bør feires, og ikke møtes med fordømmelse.

En av de viktigste verdiene å stå opp for er retten til å elske den man vil. Derfor er jeg glad for at Stordapride, den første Pride-marsjen i Stord, ble arrangert. Pride markerer at i Norge skal man kunne være fri til å være seg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Feiring av den frie kjærligheten vekker imidlertid vrede blant noen. «Gud sørger» over Stordapride, ifølge pastor og ungdomsskolelærer Jens Thoresen. Denne typen holdninger er det viktig å vise motstand mot.

Hverken religion, myndigheter eller bygdedyr har rett til å fordømme kjærlighet mellom to mennesker som elsker hverandre. Før fantes det lover i dette landet som forbød homofili. Norge har utviklet seg siden den gang – og takk og lov for det! I fjor ble Norge kåret til et av Europas beste land på LHBT-rettigheter.

Det er jeg stolt over. Likevel er det fortsatt mange som opplever at de har en annen legning enn det som er «akseptert» i samfunnet de lever i. Ved å delta i Pride viser man at man i Norge skal man kunne være åpen om hvem man elsker.

Lenge var Pride en feiring som begrenset seg til større byer. Jeg tror behovet for Pride er vel så stort i flere bygder og mindre lokalsamfunn.

Bygdedyret lever i beste velgående flere steder i landet. Tidligere i år ble Norges første Bygdepride arrangert i Østa/Volda, som en motreaksjon til trangsynte holdninger. Jeg er stolt over å ha vært med på Bygdepride i Østa/Volda – og hadde det ikke hadde vært for at jeg er på utenlandsreise, ville jeg gladelig deltatt i Pride-marsjen på Stord.

Det er oppløftende å se at flere steder i vårt langstrakte land følger i Volda og Østas fotspor. Dette er viktige skritt i kampen for kjærligheten.

Noen av reaksjonene som er kommet i forkant av det kommende Pride-arrangementet i Stord viser at vi ikke kan ta LHBT-rettighetene for gitt. Derfor er Stordapride så viktig. Sammen verner vi om disse rettighetene og markerer verdien av et tolerant. Lenge leve kjærligheten!

Les også
Regnbueflaggets makt
Les også
Pastor og lærar ut mot pride-marsj. Rektor åtvarar mot rolleblanding.
Les også
Lærer slettet pride-innlegg etter møte med skoleledelsen
Les også
Trangere ytringsrom for kristne
Les også
Pride-sponsor «driter i» boikott-trusler