For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Syriske flyktninger utenfor en flyktningleir på Kypros i 2017. Mennesker som migrerer eller flykter på grunn av fattigdom, klimaendringer, konflikt, diskriminering eller mangel på et livsgrunnlag, er ekstra sårbare og mange av disse blir ofre for slaveri på veien, skriver Dagfinn Høybråten i dagens utenrikskommentar.

Kampen mot det moderne slaveriet

Det er en direkte kobling mellom moderne slaveri og hvordan vi lever våre liv i dag. Det kan være knyttet til det vi spiser, bilen vi kjører og klærne vi har på oss. Det må vi forholde oss til.

Publisert Sist oppdatert

Hva er et menneske verdt? Det var tema for en tverrkirkelig solidaritetsgudstjeneste mot moderne slaveri under den nylig avsluttede Arendalsuka. Her fikk vi blant annet høre de vonde historiene til fire mennesker som på ulike måter har blitt utsatt for moderne slaveri. Det var sterkt å oppleve en slik økumenisk samling om denne viktige saken.

Kampen mot moderne slaveri engasjerer menigheter over hele landet. Kirkene har i lang tid vært en sterk stemme i denne kampen, og alle kirkesamfunn har gjennom Norges Kristne Råd bedt regjeringen om å handle. Utviklingsminister Dag Inge Ulstein har nylig varslet et nytt bistandsprogram mot moderne slaveri. I Trefoldighetskirken i Arendal var Ulstein hovedtaler:

– I møte med krenkelser av menneskeverdet finnes ikke nøytralitet som noe alternativ, sa han til en fullsatt kirke.

Powered by Labrador CMS