GLEDE: Representanter fra elevrådet og russestyret overrakte en symbolsk sjekk til ungdomsleder Arnt Magne Granberg i NLM, resultatet av mange måneders hardt arbeid.

Har motivert til innsamling hele skoleåret

Ungdommer på Tryggheim vidaregående skule har kombinert leksepugging og misjonsdugnad. – Hadde lyst, men det ble krevende, sier elev Johann Skretting.

– Jeg synes balansen mellom skolen og misjonsprosjektet har vært vanskelig, men helt verdt det, sier prosjektleder for innsamlingen, Toril Frafjord.

Les også: Klipper gress for gatebarn i Etiopia

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sammen med økonomiansvarlig Johann Skretting og elevene på Tryggheim Vidaregåande Skule på Nærbø, har de samlet inn 1 130 000 kroner. Prosjektet har vært et samarbeid mellom elevrådet og russestyre på skolen. Både Skretting og Frafjord ble valgt inn i styre i en avstemning i høst. Som prosjektsjef har Frafjord hatt mye ansvar.

Hvordan har du klart å holde alle engasjert gjennom skoleåret?

– Vi har stått framme og snakket om prosjektet på møter. Vi har brukt Facebook og Instagram for å dele bilder og melde fra når arrangementer skal skje.

Frafjord innrømmer at det ikke alltid var like lett.

– Vi var litt lei til jul, men vi hadde en nissefest for bare russen og samlet oss litt mer. Det gikk bra når russen var gira igjen.

Pengene har blitt samlet inn gjennom ulike arrangement som fotballturnering, talentkonkurranse og misjonsløp. Inspirasjonen til arrangementene hentet misjonsstyret fra arbeidene årene før.

Les også: Rekordstor innsamling for Nepal

Angrer ikke

Ingen av ungdommene angrer på all tiden de har brukt på misjonsprosjektet, på tross av mange arbeidstimer i uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg hadde lyst til det, men det var mer krevende enn jeg hadde trodd, sier Skretting.

– Å være ansvarlig for regnskapet var avansert. Vi måtte laget vårt eget regnskap hvor alt måtte stemme opp med banken og alt. Jeg måtte bare lære å prioritere.

Skretting er interessert i økonomi og har et ønske om å fortsette med det etter bibelskole til høsten.

– Kommer du og Frafjord til å føre opp misjonsprosjektet på CV-en?

– Ja det kommer jeg til å gjøre. Da kan jeg vise at jeg har jobbet med et regnskap på over en million og har en viss forståelse for økonomi, sier Skretting.

– Jeg har ikke tenkt på det i det hele tatt, vi gjorde dette fordi det var gøy, jeg er ikke sikker. Kanskje, sier Frafjord.

Viktig å gi

Til høsten skal begge ungdommene gå på bibelskole. Frafjord har valgt Fjellhaug bibelskole i Oslo og Skretting har valgt Ansgar bibelskole i Kristiansand. Skretting sier han kommer til å ta med seg sine erfaringer fra misjonsprosjektet til bibelskolen.

– Det var god læring å ha ansvar for misjonsprosjektet. Jeg tror jeg hadde gjort det igjen, nå har jeg også mer kontroll over hvordan det fungerer. Arbeidet har forandret meg, jeg har blitt mer opptatt av at alle bør ha det godt. Vi bør hjelpe de som trenger det mest.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frafjord forteller at misjonsprosjektet har vært med å avgjøre hvilken linje hun valgte på bibelskolen.

– Linjen jeg har valgt på bibelskolen går ut på å være i Kenya og Tanzania i fem måneder og misjonere gjennom å lede møter og lovsang. Jeg har tenkt på det lenge, men jeg ble enda mer sikker.

Hvorfor er det så viktig å gi?

– Jeg står for de kristne verdiene, og jeg synes å gi til misjon er en god måte å hjelpe andre på. Vi har mulighet til å hjelpe mer enn vi tror selv, mener Skretting.

Pengene som Tryggheim nå har samlet inn skal bli gitt til Elfenbenskysten. Summen skal gå til å gå til utdanning av voksne og barn, og hjelp til de som har HIV og AIDS.

– Jeg skulle egentlig dra ned å besøke landet, men turen ble avlyst på grunn av ebola. Jeg synes det er kult at vi likevel fikk så mange folk med på laget, forteller Frafjord. Det blir spennende å se hvordan disse pengene hjalp de på Elfensbenskysten.

Les også
Klipper gress for gatebarn i Etiopia
Les også
Misjonsorganisjon mister anbefaling
Les også
Muslim ber om hjelp til kristne i IrakThee-Yezen
Les også
2.2 millioner til HimalpartnerFakta om jordskjelvet i Nepal
Les også
Rekordstor giverglede til Nepal-ofreneFakta om jordskjelvet i Nepal