Politifolk bruker tåregass for å få demonstranter til å fjerne seg fra området ved St. John's Church i nærheten av Det hvite hus 1. juni. Det kommer meldinger fra USAs hovedstad om at uidentifiserte politistyrker er satt inn i byen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Uidentifiserte politistyrker vekker bekymring i Washington

Donald Trumps regjering har satt inn uidentifiserte styrker i opprørsutrustning i Washington, skriver New York Times. Demokratene krever å få vite hvem de er.

Demonstranter i Washington har oppgitt at føderale styrker utstyrt som opprørspoliti nekter å identifisere seg, skriveravisen. Tjenestemennene skal heller ikke være utstyrt med synlige identifikasjonsmerker.

Demokrater i Kongressen mener Trump-regjeringens bruk av styrker det er uklart hvor egentlig kommer fra, krenker demonstrantenes rettigheter.

Demokratenes leder i senatet Chuck Schumer og en annen demokratisk senator, Christopher S. Murphy, har nå fremmet et lovforslag som krever at politifolk og medlemmer av de væpnede styrkene må identifisere seg og hvilken enhet de tilhører.