ULYKKE: Illustrasjonsbildet viser Cox's Bazar-distriktet i flyktningleir i Bangladesh som nylig ble utsatt for en brann som gjorde over 700 barn hjemløse. Foto: Shafiqur Rahman/AP/NTB

Redd Barna: Over 700 barn hjemløse etter brann i flyktningleir i Bangladesh

750 barn er blitt hjemløse etter brannen i leiren for rohingya-flyktninger i Cox's Bazar i Bangladesh søndag, sier Redd Barna.

Det bor over 900.000 flyktninger fra Myanmars muslimske rohingya-minoritet i området rundt Cox's Bazar, lengst sør i Bangladesh.

– For andre gang i år brant det i Cox's Bazar, verdens største flyktningleir. 300 hus ble ødelagt i brannen, skriver Redd Barna i en pressemelding. Rundt 1.500 mennesker står nå uten ly, og fire midlertidige læringssentre brant ned, skriver de videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ikke meldt om omkomme etter brannen, men mange flyktninger har mistet nesten alt de eier. I tillegg mangler de nå mat.

– Disse leirene skulle være trygge for flyktningene som forlot sine hjem i Myanmar for over fire år siden, sier Bangladesh-direktør i Redd Barna, Sharmim Jahan.

Han legger til at regjeringen i Bangladesh kun tillater at man bygger flyktningleirer med midlertidig materiale, som bambus, som regnes som brannfarlig.