SYMBOL: Yassir Arafat dyrkes fortsatt som en helt blant palestinere. Pastor RT Kendall mener Arafat kan ha blitt kristen i løpet av sine siste dager for ti år siden. Foto: Mohammes Abed, Afp, NTB Scanpix

Pastor hevder Arafat ble kristen

Kommer Yassir Arafat til himmelen? En amerikansk pastor påstår det.

Den amerikanske pastoren RT Kendall sier han ikke vil bli overrasket over å møte PLOs grunnlegger og leder, Yassir Arafat, i himmelen. Kendall sier i et intervju med Premier Christianity Magazine at han er ganske sikker på at Arafat ble en kristen på sine siste dager.

Kendall viser blant annet til at de to så filmen «Passion of the Christ» sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ved flere anledninger gråt Arafat mens vi så filmen, hevder pastoren.

Kendall besøkte Arafat fem ganger før han døde i november 2004. Hver gang spurte den palestinske lederen om å høre om Jesus.

– Det vil ikke forundre meg om vi møtes igjen i himmelen. Jeg sier ikke at jeg vet han ble frelst, men jeg sier det ikke vil forundre meg. Årsaken er at vi ba sammen, jeg salvet ham og jeg gav ham en frelsesbønn, hevder pastoren.

Les her hva Dagens lederskribent mener om Arafats meritter.

Kontroversiell

Yassir Arafat var en meget omstridt person da han levde. Fortsatt er hans ettermæle omdiskutert. Han blir av noen sett på som frigjøringshelt, av andre som en korrupt terrorist. Han mottok Nobels fredspris i 1994, sammen med Yitzhak Rabin og Shimon Peres, for deres rolle i å få i stand Oslo-avtalen mellom palestinerne og Israel. 11. november er det ti år siden han døde.

Les også
Arven etter Arafat
Les også
Intifadaen som regnet bort
Les også
PLOs 50-årige krig mot IsraelPLO i 50 år
Les også
Peres tilbake i OsloShimon Peres