Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at Israel nekter å sette noen tidsramme for når landet skal trekke seg ut av den okkuperte Vestbredden. Foto: Uriel Sinai, REUTERS / NTB scanpix

Netanyahu: Israel lar seg ikke presse til tilbaketrekking

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at Israel nekter å sette noen tidsramme for når landet skal trekke seg ut av den okkuperte Vestbredden.

– Vi står imot muligheten for et diplomatisk angrep, som er et forsøk på å tvinge oss ved hjelp av FN-midler til å trekke oss tilbake til grensene fra 1967 innen to år, sa Netanyahu søndag.

Mandag møter han USAs utenriksminister John Kerry og Italias statsminister Matteo Renzi i Roma, men Netanyahu er klar på at han ikke er innstilt på å la seg presse til innrømmelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier også at hvis Israel trekker seg tilbake nå, vil det føre til at ytterliggående islamister kan ta seg inn i hjertet av Jerusalem og Tel Avivs forsteder.

– Jeg vil fortelle dem begge at Israel i stor utstrekning ligger som en øy i et hav av islamistisk ekstremisme som blåser over hele Midtøsten, sier Netanyahu.

Les også
Fire menn angrep Israels ambassade i Aten
Les også
Israels president lover gransking av den palestinske ministerens dødsfall
Les også
Hva skal Israel med fiender når...
Les også
Israels eksistens
Les også
Syria anklager Israel for luftangrep