Det svarte flagget som forbindes med IS, malt på en vegg i den irakiske byen Tikrit. I Bergen skal en mann ha forsøkt å spre IS-propaganda i en moské, som svarte med å kaste ham ut av menigheten. Foto: Thaier Al-Sudani / Reuters / NTB scanpix

– Moské i Bergen kastet ut IS-tilhenger

Bergen Moské sier de har kastet ut en IS-tilhenger som spredte propaganda om opprørsgruppen til ungdom i menigheten.

Forstander i moskeen, Momodou Bandeh, forteller til Bergens Tidende at vedkommende nå er bortvist fra moskeen.

– Det gjorde vi straks vi ble klar over forholdet. Han er ikke medlem i menigheten og heller ikke norsk statsborger. Vi må beskytte våre unge fra slike tendenser og valgte å ta en samtale med ham og gjøre klart at vi ikke aksepterte dette. Han var ikke velkommen i vår menighet, sier Bandeh.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bandeh sier det er muslimer som er aller minst tjent med at tendenser i retning radikalisering får utvikle seg.

– Vi vet at mye av radikaliseringen skjer på gutte- og jenterommene over internett. Det må vi forhindre. Når noen gjør gale ting i islams navn, er det vår plikt å si ifra. Oppslutningen om IS og terrorhandlingene vi har sett i Paris og København, gjør oss redde, sier Momodou Bandeh.

Menigheten i Bergen teller i dag 2.300 medlemmer.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) regner med at vel 70 norske statsborgere og personer med norsk tilknytning er eller har vært i Syria som krigere for IS (Den islamske staten). Andre kilder mener antall norske IS-krigere er høyere.

Les også
Nytt tilskudd mot radikalisering
Les også
Per Sandbergs påskehilsen
Les også
Etnisk norsk 24-åring drept i Syria
Les også
«Nei, eg vil ikkje dele ut Koranen»Hadia Tajik
Les også
Det strammer seg til