Sylvi Listhaug (Frp) sier at det er totalt uakseptabelt å gå til angrep på folk man er uenig i. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Listhaug etter angrep på Sian-leder: – På vei mot svenske tilstander

Frp-nestleder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på angrepet på Sian-leder Lars Thorsen på en demonstrasjon i Bergen lørdag. – Totalt uakseptabelt, sier hun.

Det oppsto uroligheter da den islamfiendtlige gruppen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) holdt en markering på Festplassen i Bergen lørdag formiddag.

Sian-lederen ble angrepet og skadd, og 15 personer ble anholdt av politiet etter sammenstøtene. Tre personer er siktet for angrepet på Thorsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Selv om de aller fleste av oss ikke er enige i hva Sian står for, så har de sin fulle rett til å ytre sine meninger. Det at personer i Norge går til fysisk angrep på folk som bruker en av de grunnlovsfestede rettighetene våre, nemlig ytringsfriheten, er totalt uakseptabelt, sier Sylvi Listhaug.

Sian-leder Lars Thorsen tas hånd om av politiet etter at han ble angrepet på Festplassen i Bergen lørdag. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix

Bilder fra Festplassen viser at Sian-lederen geleides bort av politiet fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet.

– I Norge er det lov til å si negative ting om profeten Muhammed. Det at ungdom går til angrep på personer for å ytre slike lovlige ytringer, da får jeg følelsen av at vi er på vei mot svenske tilstander, uttaler Listhaug.

De tre personene som er siktet for angrepet på Sian-lederen er nå løslatt. Alle tre er avhørt av politiet.

– Vi etterforsker saken videre og så blir det gjort en påtalemessig vurdering, sier vakthavende jurist Øyvind Rune Bjerkås i Vest politidistrikt til NRK.

Les også
15 personer anholdt i forbindelse med Sian-markering i Bergen
Les også
Politiet i Bergen i ekstra beredskap etter Sian-demonstrasjon