PROTESTERE: Venstre-politiker Yousuf Gilani er en av intiativtakerne bak mandagens marsj. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Karikaturutstilling holder åpent i bare seks timer

En karikaturutstilling som åpner i Drammens Teater fredag, er kortet ned fra to dager til bare seks timer av hensyn til sikkerheten.

Det opplyser arrangøren Universal Tolerance Organization (UTO) mandag.

Rundt 40 tegninger skal vises fram på utstillingen i Drammens Teater. Hver og en av karikaturene skal ifølge arrangøren vise at ytringsfriheten ikke kan stoppes med våpen, og at pennen vil vinne kampen under alle omstendigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Satire og ytringsfrihet

Utstillingen «I am Charlie» avsluttes med et seminar der satirens betydning og presset mot ytringsfriheten skal diskuteres.

Blant paneldeltakerne på seminaret er redaktør Vebjørn Selbekk, tegner Per Elvestuen, Venstre-politiker Yousuf Gilani og kunstkritiker Kjetil Røed.

– I februar fant et nytt terrorangrep sted i København, men denne gangen var målet et seminar om ytringsfrihet. Etter diskusjon blant annet med en rekke deltakere har vi bestemt oss for å ikke gi etter, men avholde seminaret og utstillingen. Seminaret vil foregå som planlagt, men med økt sikkerhet fra politiet, sier leder Mohammad Mostafaei i UTO.

Både seminaret og utstillingen vil finne sted fra klokken 14 til klokken 20 fredag ettermiddag.

En rekke akademikere, forskere, journalister og tegnere vil ifølge arrangøren være til stede for å si nei til terrorisme og vold.

Les også:

Les også
Hussain: Profet-hån skal straffes med døden
Les også
Våger ikke å stille ut Muhammed-karikaturerUtstillingen
Les også
Hvorfor Muhammed?