MOR OG SØNN: Justin Bieber gir sin mor, Pattie Mallette, et velfortjent kyss. Hennes abortmotstand gjorde at hun ble den berømte artistens mor. Foto: Jonathan Alcorn, Reuters/NTB Scanpix

Justin Biebers mor bak livsvern-filmsuksess

En prisbelønnet kortfilm, med Justin Biebers mor som produsent, har skaffet 40 millioner kroner til krisesentre for gravide. Nå kan du se filmen her på Dagen.no.

Livsvernfilmen «Crescendo» har fått intet mindre enn 15 internasjonale filmpriser og fikk utmerkelsen «Beste kortfilm» på Hollywood Film Festival i 2013.

Etter premieren i USA i februar 2013 er filmen vist over hele Nord-Amerika og i Mexico og har senere gått verden rundt. De som ikke har sett den på kino, har nå sjansen til å se den på sin egen dataskjerm, helt gratis.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

YouTube-film

At filmen nå legges ut gratis på video-nettstedet YouTube er egentlig ingen sensasjon. For «Crescendo» ble opprinnelig laget nettopp for dette formålet.

Se filmen her:

 

– Vi laget filmen for å slippe den på YouTube, slik at den kunne deles og fremme menneskeverd i sosiale medier, sier Jason Scott Jones, en av filmens produsenter, til det amerikanskenettstedet LifeSite.

Han forteller at responsen etter de offentlige visningene på filmfestivaler og lignende har vært overveldende positiv.

– Derfor bestemte vi oss for å bruke filmen til å samle inn penger til sentre som hjelper unge gravide kvinner. Målet vårt er å samle inn 10.000 dollar til hvert senter som hjelper til med å få satt opp «Crescendo» på kino, sier Scott Jones.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se også:Claire overlevde en abort, men det gjorde ikke tvillingen hennes

Livsvern-monument

Hensikten med filmen var å lage «et monument over menneskets unike verdighet», et dokument som kunne nå ut uanhengig av kulturelle forskjeller.

Blant produsentene finner vi også Pattie Mallette, mor til popsangeren Justin Bieber og president for Noble Pictures.

– Med «Crescendo» feirer vi kvinners styrke, skjønnhet, standhaftighet og verdighet, sier Mallette.

Hun opplevde selv et press om å ta abort mens hun var gravid. Men hun motsto presset, og gikk til et krisesenter. Resten er, som det heter, historie. Og hun ble mor til en av de mest berømte popstjernene i den vestlige verden på 2000-tallet.