- Gründere og genier utdanner seg selv mens idioter tar utdannelse, sier den frittalende TV- pastoren i Visjon Norge, Jan Hanvold.

Jan Hanvold langer ut mot "samfunnsbroilere"

- Gründere og genier utdanner seg selv mens idioter tar utdannelse, sier den frittalende TV- pastoren i Visjon Norge, Jan Hanvold.

Han kommer med utfallet etter at DagenMagazinet spør hva det er som gjør negative spådommer om Visjon Norge til skamme. Kristne medier og enkeltpersoner har advart mot TV-kanalenVisjon Norge og spådd den en kort levetid. Sist uke kom det sterke advarsler mot en predikant som besøkte kanalen. Andre har hevdet at ingen ser på og at kanalen ikke er noe å bry seg om.
 

Men da overser man at TV-kanalen omsatte for over seksti millioner og hadde 59 ansatte i 2008. Kanalen mottar daglig henvendelser fra hundrevis av mennesker fra hele landet. Nylig ble det solgt 10.000 videokopier av en møteserie som kanalen hadde sendt på TV. Alt dette gjør Visjon Norge til en av de største kristne organisasjonene i Norge.
 

Startet i det små
 

Det var Hanvold som etablerte TV-Visjon Norge for snart syv år siden. Den gang hadde kanalen beskjedne resurser og lokaliteter. I dag råder kanalen over store lokaler og avansert TV-utstyr.
 

- Jeg er takknemlig til Gud for alt vi får være med om her i kanalen. I fjor kom vi med på listen over årets gasellebedrifter her i Buskerud, sier Hanvold.
 

Gasellebedrift er en utmerkelse som tildeles av Dagens Næringsliv i samarbeid med Dun & Langer ut mot "s amfunnsbroilere"Bradstreet til bedrifter som klarer å oppfylle visse vekstkriterier.
 

Orginal
 

Hanvold er ikke så bekymret over de som syntes han er representant for noe originalt. Det er snarere hemmeligheten til suksess i følge TV-grunderen.
 

- Vi har alt for mange broilere i politikken, journalistikken og i næringslivet. Vi trenger flere fargeklatter som ikke har gått på skole for å bli lik alle andre.  Se på Kjell Inge Røkke og Olav Thon, de har gått livet og gatas skole. Slik er det med andre mektige forretningsfolk også, de er "self made." Grundere og genier utdanner seg selv mens idioter tar utdannelse, sier Hanvold som mener skole setter alt for mye begrensinger:
 

- I skolen lærer man hvilke grenser og rammer man må holde seg innenfor, mens "self made"-erne sprenger noen grenser. Det er originalene som får gjort noe. Slik er det også med predikanter og kirkesamfunn. Her er det de som vedlikeholder det bestående, men som ikke klarer å bryte nytt land. De blir utdannet på menighetsfakultetet og lærer hva som er mulig innenfor sine rammer, sier Hanvold.
 

- Innenfor politikken skulle vi hatt flere folkelige politikere som tidligere Ap-politiker Thorbjørn Berntsen, legger han til.Berntsen ble i løpet av sin politiske karriere kjent for en rekke «friske utspill».
 

Nyttige idioter
 

Men "idiotene" er også nyttige i følge Hanvold.
 

- Vi trenger advokater og økonomer som har gått på BI og Handelshøyskolen i Bergen til å holde orden på tallene. Men samfunnet går ikke fremover med disse A4-folka.
 

USA er det optimale for en hver som vil ut av lenker og bånd i følge Hanvold.
 

- I USA er frihet og dynamikk. Selv reiser jeg til USA to ganger i året for å få inspirasjon til å tenke nytt. Her finner man hus som er bygd opp ned. Det hadde ikke kommet på tale om man gikk til myndighetene her hjemme med et slikt byggeprosjekt. Her skal ingen hus skille seg for mye ut. Nei, vi har behov for å fri oss fra A4-tankegangen som vi har her i Norge. Samfunnet trenger "self made" -erne, sier Hanvold.